|
Recepty -
Vepřové maso KořeníVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Koření se obvykle používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů (původně sloužilo k překrytí chutě a zápachu zkažených potravin), někdy také k jejich konzervaci. Vyrábí se ze sušených nebo čerstvých částí rostlin. Koření představuje velmi rozmanitou skupinu přírodních látek. Vyznačují se výraznou a příjemnou (někdy i odpornou) chutí a vůní. Často mají i léčivé účinky. Proto jsou mnohé kořeninové rostliny i léčivými rostlinami. Kořenícími látkami jsou především různé silice, hořčiny a třísloviny, etérické oleje a česnekové silice. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 708 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 35 |
ČÍNSKÉ NUDLE, PODLE SEBE ...津津有味 - recept od maminky |
|
Příprava: Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle. ---------------------------------------------------------------- Jako první si naložíme maso. Maso smícháme s vyl...
|
|
|
Vepřová řezanka - recept od maminky |
|
Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Dáme proležet do chladu n...
|
|
|
Recept na čabajská klobása - "Csabai kolbász" |
|
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku. Klobá...
|
|
|
Nakládané vepřové řízky |
|
Plátky kýty osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Připravíme si marinádu z 500 ml velkého jogurtu (nejraději používám Selský), rozšleháme do něho vejce, přidáme grilovací koření a prolisovaný česnek (může být i česneková pasta). Dáme do chlad...
|
|
|
Nejlepší recept na Zabíjačkový smažák |
|
-cibulku zpěnit na rozpáleném sádle (můžeme už přímo v hrnci), na to maso nakrájené na menší kostky, přidat sůl, pepř, pár bobulek nového koření, asi 3 bobkové listy a podlít vodou – vodou nešetřit, musí být min. v úrovni masa, aby bylo dost šťávi...
|
|
|
Nejlepší recept na Ražniči na plechu |
|
Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do misky, posypeme grilovacím kořením a olejem a promícháme. Maso nakrájíme na kousky a naložíme nejlépe na den dopředu. Na plech dáme alobal, rozprostřeme z misky brambory a vrstvíme maso, na kous...
|
|
|
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní |
|
Vepřová uzená žebra si necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, a jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejn...
|
|
|
Rychlý letní oběd - recept od maminky |
|
Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Takto připravené maso okořeníme, osolíme a pokapeme chilli olejem. Dáme do misky a necháme asi 1 hodinu odležet. Cibuli, papriku a česnek si očistíme, brambory pořádně omyjeme a rozpůlíme. Cuketu nakrájíme na klínky,...
|
|
|
Nejlepší recept na Maso po Sečuánsku |
|
Postup Maso nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v Solamylu. Smícháme papriku, sójovou omáčku, chilli koření a mletý zázvor. Do této směsi naložíme maso a necháme odpočinout. Na pánvi rozpálíme olej, do něj vložíme maso a za stálého míchání osmahn...
|
|
|
Nejlepší recept na DOMÁCÍ PREJT |
|
Dáme veškeré maso vařit v málo vodě - MIMO JATER., Natrháme pečivo a namočíme ho polévkou co se vařilo maso, jako na karbanátky. Přidáme koření semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme . Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech ...
|
|
|
Nejlepší recept na Rizoto z vepřového masa |
|
Na ojeji osmahneme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou, můžeme přidat kousek masoxu. Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, ...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřová líčka v pikantní marinádě |
|
Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice. Očištěné řapíky a cibuli nakrájíme na půlkolečka, žamp...
|
|
|
Recept na Pečené uzené koleno |
|
Koleno opláchneme, očistíme. Tenkým nožem uděláme tři krátké řezy až ke kosti, aby se koleno lépe provařilo. Dáme vařit na 15 minut a pak vodu vyměníme. Odstraníme tím trochu chemikálií. Do vyměněné vody dáme větvičky rozmarýnu, "šišky" pepře, cibu...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí uzené na polský způsob |
|
Maso vložíme do vhodné nádoby, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 min vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychosoli, zamícháme a zalejeme maso tak, aby bylo ponoře...
|
|
|
Bigus |
|
Maso nakrájíme na větší kostičky, přidáme koření, trošku podlijeme vodou a pečeme. Když je maso skoro měkké, tak přidáme zelí, papriku, česnek a dále pečeme. Před dokončením přidáme paprikovou klobásu. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem....
|
|
|
Dušená mrkev s vepřovým masem - recept od maminky |
|
Mrkev oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, přilijeme vodu, dáme vegeu a vaříme do změknutí. Mezitím si připravíme jíšku. Až je mrkev měkká, přimícháme jíšku a povaříme. Přidáme muškátový oříšek a zjemníme smetanou. Poté ještě chvíli povař...
|
|
|
Nejlepší recept na Krkonošská krkovice |
|
Krkovičku, nebo kotletku naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Maso položíme na pekáček, potřeme několika lžícemi leča, zasypeme hustě sýrem a zalejeme šlehačkou. Dáme péct asi na 40 minut....
|
|
|
Plněný vepřový bok - recept od maminky |
|
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špička)dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná plocha a dobře tak můžeme kontrolovat řez a zabránit tak nechtěnému proříznu...
|
|
|
Vepřové plátky po valašsku |
|
Vepřové maso nakrajíme na tlustší plátky a následně ho naklepeme,nasolíme a nakořeníme.Do namaštěného pekáče postupně klademe takto připravené vepřové maso,plátky sýru,anglické slaniny.Přesně toto opakujeme ještě jednou. V předem vyhřáté troubě p...
|
|
|
Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou |
|
Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat minimálně mrkev, petržel, celer, dále houby, bambusové výhonky. Necháme osmahnout le...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 35 | Nalezeno: 708 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|