|
Recepty -
Vepřové maso kapieVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Kapie je skupina kultivarů druhu paprika setá (Capsicum annuum), která se vyznačuje tím, že je sladká (nepálivá), tj. na rozdíl od feferonek kapie neobsahují žádný kapsaicin. Další odlišností od nich je větší velikost. Vyskytují se v různých barvách, od zelené přes žlutou až po červenou. Konzumují se jak syrové, tak jako součást různých pokrmů (např. lečo). Kapie jsou bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C. V porovnání se zelenými kapiemi mají červené více vitamínů a živin. Také hodnoty karotenů jsou u červených kapií devětkrát vyšší. Pokud jde o viitamín C, obsahují ho červené kapie dvakrát víc než zelené. Červené i zelené kapie pak obsahují velké množství kyseliny p-kumarové. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 62 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 |
Chalupářský šmitec |
|
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme, promícháme s rozetřeným česnekem, zakapeme worchestrovou omáčkou a necháme 1 hodinu v chladu odležet. Maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme. Přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, ...
|
|
|
Velemínská směs - recept od maminky |
|
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso. Restujeme 5 minut, poté zalejem vodou (podle toho,kolik chcete mít omáčky), přidáme masox a necháme 30 min vařit. Po uva...
|
|
|
Formanské řízečky |
|
Řízečky mají být malé, vyšší, jen mírně naklepané a na 1 porci se dávají 2 řízečky. Po naklepání je osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a na horkém oleji na pánvi prudce opečeme z obou stran a řízečky vyndáme. Na výpeku osmažíme ci...
|
|
|
Bůček plněný zdravou nádivkou - recept od maminky |
|
V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, v...
|
|
|
Vepřové kousky na paprice z tlakového hrnce |
|
Do hrnce dáme olej a zmáčkneme START. Do rozehřátého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, papriku dobře promícháme a chvilku osmahneme. Přidáme na nudličky nakrájený česnek, maso nakrájené na větší kousky (asi jak jedno sousto), rozdrobený buj...
|
|
|
Recept na Loštická kapsa z boku |
|
Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla kapsa. Do kapsy vetřeme sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a nasypeme několik kuliček ...
|
|
|
Recept na Kotletky pod peřinou |
|
Kotlety naklepeme na tenké plátky, okořeníme. Vložíme na pekáč položíme na každý plátek slaninu, trochu sterilované kápie a hrášku, nahoru dáme sýr. Všechno nakonec zalejeme šlehačkou a dáme péct na 40 minut při 220 stupních. Jako příloha je nejlepší...
|
|
|
Recept na Bramborové placky s ohnivým masem |
|
Na čili oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu.(může být i plec).Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlejeme a dusíme skoro do měkka. Pak přidáme lečo, které trochu zcedíme, ne úplně, pak nadrobno nakrájíme feferonku,...
|
|
|
|
Recept na Zapečené rolky z kotletky |
|
Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek klademe: plátek šunky a po dvou plátcích sýra. Rolky pevně stočíme a obalíme plátkem slaniny a vložíme do vymazaného pekáčku. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Kápii na kosti...
|
|
|
Recept na Vepřové plátky nejen na kapii |
|
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran, vyndáme ...
|
|
|
Pečené vepřové ramínko na žampionech |
|
Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet. Druhý den si nachystáme žampiony, které pokrájíme na silnější plátky a lehce podusíme na másle. Maso vložíme do „ římského hr...
|
|
|
Recept na Kung - Pao |
|
Vepřové maso nakrájíme na kousíčky, obalíme v solamylu a zamícháme s vejcem, osolíme a necháme proležet (stačí 2 hodinky). Cibuli nakrájíme na céčka a osmahneme na oleji, přidáme naložené maso a restujeme. Poté pořádně zakápneme sojovou a worchesterovou...
|
|
|
|
Katův šleh z E-kuchařky - recept od maminky |
|
Opět vaříme bez tuku!Na dno hrnce dáme drochu vody, když vzkypí, přihodím na tenké proužky nakrájené maso, oretuji, osolím, opepřím, dám pokrájenou feferonu, podusím asi do 10 minut. Kyselou okurku nastrouhám na hrubo, kapii bez vody posekám na menší kousky,...
|
|
|
Recept na Čertovy šípy |
|
Kýtu si mírně naklepeme a nakrájíme na kousky-3x3 cm. Z hořčice, obou olejů, česneku a soli si uděláme marinádu, do které vložíme nakrájené maso. Pokud máme čas, necháme marinovat přes noc, pak je doba přípravy kratší. Marinujeme však nejméně 1 hodinu....
|
|
|
Plněný vepřový bok Stenly |
|
Do vepřového boku uděláme kapsu,na kůži nakrájíme mřížku,celý bok osolíme,pokmínujeme,i uvnitř kapsy.Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme.Dáme na vytřený pekáč olejem a kolem poklademe cibuli a česnek.Podlijeme vodou a přikryté pečeme při 200°C doměkka...
|
|
|
Recept na Kotlet po čínsku |
|
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata na oleji. Přidáme naklepané, mírně osolené a opepřené kotlety a zprudka je z každé strany opečeme. Kapii nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a přidáme ke kotletám a ještě chvíli restujeme. Zalijeme cca ...
|
|
|
Ďábelské selátko |
|
Plátky z kýty nenaklepáváme, pouze lehce osolíme a promícháme společně tekutou pikantní marinádou a ďábelskou omáčkou, čímž nám vznikne dosti hustá kaše. Maso jelikož je mladé necháme marinovat v chladnu cca 2-3 hodiny. Na rozpálenou pánev vkládáme na...
|
|
|
Zlatý krkovičkový steak s fazolkami |
|
Krkovičku si mírně naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením-dost, a mírně posypeme hrubou moukou, kterou ještě oklepeme, aby jí nebylo moc. Plátky pak prudce opečeme na malém množství oleje, pak teplotu stáhneme a ještě chvíli po obou stranách opékám...
|
|
|
1 | 2 | 3 | Nalezeno: 62 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|