|
Recepty -
Vepřové maso jogurtVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Jogurt je mléčný výrobek, při kterém se v mléce po 4–8 hodin nechávají při teplotě asi 40 °C vyvíjet bakterie, které procesem zvaným kysání přemění cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou. Obsah sušiny v současném kvalitním bílém jogurtu se pohybuje kolem 12-13%, minimální obsah sušiny je 8,2%. U méně kvalitních jogurtů bývá nahrazována ovocná složka levnějšími protlaky nebo šťávou z červené řepy, jablek či z mrkve a ochucena příslušnou příchutí. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 26 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | |
Nakládané vepřové řízky |
|
Plátky kýty osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Připravíme si marinádu z 500 ml velkého jogurtu (nejraději používám Selský), rozšleháme do něho vejce, přidáme grilovací koření a prolisovaný česnek (může být i česneková pasta). Dáme do chlad...
|
|
|
Maso v jogurtu - recept od maminky |
|
Nejdříve si připravíme marinádu. Do mísy dáme trochu oleje a jogurt a pak začneme přidávat na kostičky nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, kečup, hořčici, bobkový list, sojovku a indické koření tandori masala. Nakonec všechno dobře zamícháme a pono...
|
|
|
Kotlety zapečené v jogurtu |
|
Kotlety osolíme, opepříme, naklepeme paličkou a vložíme do olejem vymazané zapékací nádoby. Do bílého jogurtu vmícháme hořčici a rozetřený česnek a touto směsí kotlety potřeme. Zapékáme v troubě na 180 stupňů 30 minut. Posypeme eidamem, nastrouhaným...
|
|
|
Janiny nakládané kotlety |
|
Rozmícháme jogurt , přidáme kari , rozetřený česnek , vejce a vše pořádně promícháme . Vznikne hutná emulze , dle chuti dosolíme . Maso naklepeme a dáme do připravené marinády . Přikrejeme potravinářskou folii a necháme v lednici , nejlépe do druhého d...
|
|
|
|
Maso v jogurtové směsi |
|
Do mísy nalijeme jogurt a rozšleháme ho s vejcem, solí, pepřem, kari, mletou paprikou, sušeným česnekem. Pak přidáme trošku hladké mouky a dle potřeby rozředíme mlékem. Plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a ponoříme do jogurtové směsi. Ihned smažím...
|
|
|
Recept na Bůčkové roládky s křenem a jogurtem |
|
Do jogurtu pomalu po částech vmícháme křen. Maso si nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, jemně naklepeme a osolíme. Potřeme jogurtovo-křenovou směsí a zarolujeme. Můžeme konec spíchnout párátkem. Když zbyde směs, navršíme ji navrch roládek. Vyskládáme do p...
|
|
|
Vepřové na víně a medu |
|
Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Z ingrediencí si připravíme marinádu a maso do ní naložíme aspoň hodinku předem. Nejlépe den před vařením. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme česnek na plátky, maso osmahneme z obou stran aby se zatáhlo, přidáme...
|
|
|
Zapečená jogurtová kýta - recept od maminky |
|
Maso (nakrájené na plátky a naklepané) naložíme do jogurtu, v němž jsme rozmíchali koření, špetku soli a necháme uležet v lednici nejlépe 24 hod. Brambory uvaříme ve slupce. Do pekáčku dáme na dno trochu oleje, jednu vrstvu brambor, papriku na kolečka, cibu...
|
|
|
Srolovaný bůček s křenem - recept od maminky |
|
Bůček nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm. Osolíme z obou stran. Jogurt vylejeme do misky a smícháme s křenem. Každý plátek hustě pomažeme jogurtovou marinádou a stočíme do ruličky. Pokud je třeba, sepneme párátky. Roládky nandáme do pekáčku a potřeme j...
|
|
|
Střapaté řízky |
|
Maso si naklepeme, nasolíme a vložíme do marinády z jogurtu, česneku, vajíčka a koření nejlépe na noc. Strouhanku si spojíme v poměru 1:1 se sýrem a namarinované řízky v této směsi obalíme. Vkládáme na pečící papír a smažíme v troubě dorůžova. Poku...
|
|
|
Bůček v jogurtu |
|
Křen postupně přimíchávejte do jogurtu. Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených rol...
|
|
|
Kotleta na smetaně s pečeným bramborem |
|
Maso osolíme, opepříme, naklepeme kladívkem na maso, ale jen lechce. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vyskládáme ji na dno pekáčku. Marináda: suroviny smícháme dohromady a v kaši obalujeme kotlety, které dáme do pekáče. Do pekáče nalijeme celou smetan...
|
|
|
Recept na Nedělní mls |
|
1. V míse smícháme olej, bílý jogurt, nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek ,sůl, pepř, kmín a bazalku. Přidáme plátky vepřového, promícháme a dáme přes noc odležet do lednice. 2. Brokolici rozdělíme na růžičky, dáme do osolené vroucí vody n...
|
|
|
Gyros v Libanonském chlebu |
|
Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí nakřehlo a pustilo vodu. Masíčko opečeme na pánvi a ještě dáme asi na 10 minut dotáhnout do trouby. Na L...
|
|
|
Palačinka plněná gyrosem |
|
Těsto Vše smícháme dohromady :) Gyros maso nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme přidáme gyros koření a nakrájenou zeleninu a zamícháme a necháme na pánvi zhruba tak ještě 3minuty. Poté na půl palačinky dáme maso, pokapeme to bílým jogurt a pal...
|
|
|
|
Recept na Gyros s česnekovým dresinkem |
|
Krkovičku nakrájíme na proužky,smícháme podle návodu s kořením.Bílý jogurt také smícháme podle návodu.Na pánvi krkovičku smažíme asi 15 minut.Podáváme s opečenými brambory,poléváme dresinkem.....
|
|
|
|
Gyros podle Jack Ribber upraveno od BS |
|
Vsechny suche prisady smichat, nalit olej a jogurt a znovu promichnout. Do tak pripravene marinady nastrouhame na hrubo cibuli a protlacime cesnek. Maso bez kosti nakrajime na asi tak 5 mmm silne platky, ktere jednotlive a oboustranne potreme marinadou. Doba marinovani je 24 hod...
|
|
|
| Nalezeno: 26 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|