|
Recepty -
Vepřové maso hrubá moukaVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Hrubá mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hrubá mouka má zrnitost největší. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hrubá mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 18 receptů | Zobrazuji: 1-18 receptů | |
Recept na Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené |
|
Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Pak následují rozšlehaná osolená a vejce a až docela nakonec obal z polohrubé mouky. Proč je tato úprava ...
|
|
|
Panenka v sýrovém těstíčku |
|
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku, zvolna smažíme z obou stran a po usmažení necháme okapat na ubrousku. Sýrové těstí...
|
|
|
Švédské řízky - recept od maminky |
|
Rezne naklepeme,osolíme,posypeme vegetou a okoreníme.Obalíme v polohrubej múke a opečieme na masti doružova.Poukladáme do pekáča.Vo výpeku osmažíme na rezance nakrájanú cibuľu.Cibuľu presypeme na mäso.V šľahačke rozmiešame lyžicu múky a bujón.Mäso posypem...
|
|
|
Guláš z vepřového kolene |
|
Na sádle usmažíme do zlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přídáme na větší kousky nakrájené vykoštěné a kůže zbavené koleno, orestujeme. Přidáme koření, znova krátce orestujeme, pozor aby se paprika nepřipálila, byla by hořká a zalijeme vodou. Osolíme a...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Medailonky Švandy Dudáka |
|
Vepřové maso naklepeme a nakrájíme na menší medailonky, osolíme a opepříme je, utřeným česnekem potřeme a nakonec obalíme v polohrubé mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme téměř doměkka. Opečené medailonky naskládáme do pekáčku, po...
|
|
|
Výpečky - moje klasika - recept od maminky |
|
Nakrájené maso dáme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a sladkou paprikou, podlijeme trochou vody přiklopíme pokličkou a dáme péct na 200 stupňů do měkka. V průběhu pečení maso občas promícháme. Zelí dáme do kastrólu, posypeme ...
|
|
|
Nejlepší recept na Guláš na černém pivu s knedlíkem |
|
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme, solí, pepřem, kmínem a sladkou paprikou. K masu přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a nakonec podlijeme černým pivem a ...
|
|
|
Recept na Houbové vepřové maso s paprikou |
|
Maso nakrájíme na menší kousky, ty posolíme, promícháme a hodíme do malého množství hrubé mouky, kde je promícháme znovu. Pak nakrájíme cibule na proužky, dáme na horký olej, chvíli osmažíme a přihodíme připravené maso, které zprudka opečeme a míchám...
|
|
|
Recept na Můj segedínský guláš |
|
Na sádle usmažíme nahrubo nakrájenou cibuli do světle hněda, přidáme na kostky nakrájené obojí maso a restujeme asi 5 minut. Přidáme koření a krátce orestujeme, aby paprika nebyla hořká. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do skoro měkka. Přidáme zelí, povař...
|
|
|
Bůček v kysaném zelí |
|
1. Pěkný prorostlý bůček pokrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme a opepříme 2. V hlubší pánvi nebo kastrolu ho opečeme /vyškvaříme/ tak dlouho, až pustí tuk. 3. Maso vyjmeme a dáme bokem. 4. Pokud máme tuku hodně, tak část slijeme a na zbylé č...
|
|
|
Smažený vepřový jazyk v sýrovém těstíčku |
|
Opláchnutý jazyk vložíme do vařící osolené vody s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a uvaříme do měkka. Jazyk vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme napříč na 1cm plátky. Pro sýrové těstíčko rozšleháme vejce s pivem, bílým pepře...
|
|
|
Nejlepší recept na Medová krkovička v pivním kabátku |
|
Připravíme si marinádu smícháním všech surovin. Solíme raději méně (sojovka je slaná), česnek přidáme rozetřený. Plátky marinádou potřeme, naskládáme na sebe a dáme na pár hodin (nebo přes noc) do lednice. Rozšleháme vejce s pivem, osolíme a vmích...
|
|
|
Smažené plněné žebírko |
|
Vepřové žebírko potřeme olejem a necháme minimálně 24 hodin v chladničce odležet (já jsem měl žebírko naložené od soboty). 4 hodiny před tepelnou úpravou žebírko vyjmeme z chladničky, aby mělo pokojovou teplotu. Ostrým nožíkem vytvoříme kapsu se vstupn...
|
|
|
|
Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem |
|
Maso:Krkovici osolíme a opepříme, přidáme drcený kmín a důkladně potřeme čerstvě utřeným česnekem. Do pekáčku dáme sádlo a pokrájenou cibuli. Na ni vložíme připravené maso a podlijeme vodou. Pečeme pomalu v troubě rozpálené na 140°C asi 2 hodiny domě...
|
|
|
Zlatý krkovičkový steak s fazolkami |
|
Krkovičku si mírně naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením-dost, a mírně posypeme hrubou moukou, kterou ještě oklepeme, aby jí nebylo moc. Plátky pak prudce opečeme na malém množství oleje, pak teplotu stáhneme a ještě chvíli po obou stranách opékám...
|
|
|
Recept na Pórkové placičky s uzeným masem |
|
1. Připravíme těsto jako na palačinky, akorát slané. Pórek nakrájíme na půlkolečka a spaříme. Uzenou krkovici na kostičky. 2. Do těsta vmícháme uzené i pórek. Necháme chvíli odpočinout. 3. V lívanečníku opékáme z obou stran placičky. Podáváme tepl...
|
|
|
| Nalezeno: 18 receptů | Zobrazuji: 1-18 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|