|
Recepty -
Vepřové maso citronVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 123 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 6 |
Recept na Máslový řízek podle p.Sapíka |
|
Maso opracujeme a nakrájíme na kousky,které rozmixujeme se smetanou,vejci.Hmotu smícháme s moukou,solí a bílým pepřem,ovoníme muškátem a strouhanou citronovou kůrou.Potom zformujeme řízky(ruce namočené ve vodě)a dáme na plech vyložený pečícím papírem a pe...
|
|
|
Recept na Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou |
|
Koření: tymián, oregano a koriandr smícháme v misce, zakápneme citronovou štavou, plátky masa naklepeme, osolíme, vetřeme smíchaným kořením z obou stran pěkně do masa, obalíme v maizeně a oklepeme. Cibuli si nakrájíme na měsíčky, na pánev si dáme trošku...
|
|
|
Vinná klobása (domácí) |
|
Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát. Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti. Vzniklou masu můžeme naplnit do střev, ale výborné jsou z ní i řízečky, oba...
|
|
|
Vepřové bratislavské plecko |
|
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby p...
|
|
|
Steak z vepřové kotlety s krustičkou |
|
1. Troubu rozehřát na 180°C. 2. Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech. 3. Toastový chléb opéct (nasucho na pánvi nebo v topinkovači) a rozdrtit spolu s bylinkami v mixéru, přidat citronovou kůru a lží...
|
|
|
Nejlepší recept na Kotlet pražského uzenáře |
|
Kotlety osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a prudce opečeme na troše olivového oleje. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy a poklademe hoblinami másla, přikryjeme poklicí a dáme asi na 15 minut zapéct, aby bylo maso krásně měkké. K výpeku přidáme ...
|
|
|
Pečené prasiatko - recept od maminky |
|
Korenie,cesnak, pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime. Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme prasiatko. Pečieme veľmi pomaly na drevených paliciach po...
|
|
|
Krkovička pro vítanou návštěvu - recept od maminky |
|
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky ...
|
|
|
Kavkazský šašlik - recept od maminky |
|
Cibuli a citrony nakrájíme na silná půlkolečka. Maso nakrájíme na kostky , přibližně stejné velikosti. Do nakládací nádoby rovnoměrně klademe maso a prokládáme cibulí a citronem , přidáme bobkový list, posolíme , popepříme a vše prolijeme minerálkou....
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřová panenka na smetaně s citronem |
|
Panenku si nakrájíme na plátky a rozklepeme. Pak osolíme, opepříme a z potřeme hořčicí z obou stran. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme,pokapeme citronem, přidáme kousek másla a podlijeme vodou. Necháme podusit cca 15 minut, pak plátky dáme bokem, přilijeme...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové plecko v zelenině |
|
Maso osolíme a opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v hrnci, osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, kolečka mrkve, petžele a kostičky celeru, kousek citronové kůry. Přidáme koření a až zeleninová s...
|
|
|
Jizerské vepřové na houbové smetaně |
|
Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme jen do výše masa a dusíme asi 30 min. – téměř do měkka. Mezitím si v malém kast...
|
|
|
Řecké Souvlaki |
|
Nakrájíme maso na kostičky, vložíme do předem vytvořené marinády z daných surovin a necháme 30 minut odležet. Poté začneme napichovat na špejle. Vložíme na grilovací pánev a pomalu opékáme do hněda. Hotový pokrm servírujeme s hranolky, chlebem nebo zeleni...
|
|
|
Hamburská vepřová kýta |
|
Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami,částí slaniny a párkem. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli opékat. Přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a všechno koření a smažíme asi 5 min. Vložíme...
|
|
|
Vepřová kýta na smetaně |
|
Maso osolíme, okořeníme pepřem a opečeme ze všech stran na rozehřátém sádle. Maso vyndáme, vložíme nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu, přidáme koření a maso vložíme zpět, podlijeme masovým vývarem, přikryjeme poklicí,vložíme do tr...
|
|
|
Recept na Medové medailonky |
|
Vepřovou kýtu nakrájejte na na tenké plátky. Ve větší misce rozmíchejte med se třemi lžícemi oleje, lehce osolte a opepřte. Lískové oříšky nasekejte najemno a polovinu vmíchejte do medové marinády. Vložte do ní plátky masa a nechte asi 45minut rozležet. B...
|
|
|
Nadívaná vepřová panenka s citronovým tymiánem |
|
Panenku očištím, omyju a osuším. Prokrojím ji tak, aby mi z ní vznikl plát. Maso osolím, opepřím a doprostřed vložím kus slaniny, kus sýra a snítku citronového tymiánu. Panenku zamotám do miniroládky a svážu potravinářským motouzkem. Dám do misky, poka...
|
|
|
Vepřová kotleta s fazolkami a cibulí |
|
Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a vložte maso, opékejte z každé strany tři až čtyři minuty. Smíchejte mošt či cider, vývar, cukr a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Směsí zalijte maso a cibuli. Přiveďt...
|
|
|
Recept na Gnochi s vepřovým masem a holandskou omáčkou |
|
Rozpálíme si olivový olej a na něm orestujeme kýtu na nudličky. Plamen snížíme a mezitím už vaříme gnocchi. Olej z masa slijeme, přidáme k masu gnocchi, lehce opečeme, prohřejeme, přilijeme asi 1 dcl vývaru. Když vývar zavaří, stáhneme z ohně a vmícháme...
|
|
|
Recept na Prasečí oči |
|
Vepřové kotlety naklepeme na slabé plátky, které potřeme utřeným česnekem a opepříme. Poklademe je plátky ementálu, zauzené šunky, lístky špenátu a kousky sušeného rajčete. Plátky i s ingrediencemi zavineme do rolky, kterou následně pokrájíme na cca 10 m...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 6 | Nalezeno: 123 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|