|
Recepty -
Vepřové maso bílý jogurtVepřové maso - návody k vaření - online kuchařka
| Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Na vesnici se používá vepřové maso také z domácích zabijaček. Ty se konají nejčastěji v zimních měsících. Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená. Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Jogurt působí blahodárně na střevní mikroflóru člověka a je spolu s acidofilním mlékem nejvýznamnější probiotickou potravinou. Jogurt je mléčný výrobek, při kterém se v mléce po 4–8 hodin nechávají při teplotě asi 40 °C vyvíjet bakterie, které procesem zvaným kysání přemění cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou. Pokud se přidají k jogurtu další bakterie (probiotické bakterie) či jiné látky (např. vitaminy, stopové prvky či minerály), můžeme hovořit o jogurtu jako o nejrozšířenější funkční potravině na světě. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Janiny nakládané kotlety |
|
Rozmícháme jogurt , přidáme kari , rozetřený česnek , vejce a vše pořádně promícháme . Vznikne hutná emulze , dle chuti dosolíme . Maso naklepeme a dáme do připravené marinády . Přikrejeme potravinářskou folii a necháme v lednici , nejlépe do druhého d...
|
|
|
Maso v jogurtové směsi |
|
Do mísy nalijeme jogurt a rozšleháme ho s vejcem, solí, pepřem, kari, mletou paprikou, sušeným česnekem. Pak přidáme trošku hladké mouky a dle potřeby rozředíme mlékem. Plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a ponoříme do jogurtové směsi. Ihned smažím...
|
|
|
Recept na Nedělní mls |
|
1. V míse smícháme olej, bílý jogurt, nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek ,sůl, pepř, kmín a bazalku. Přidáme plátky vepřového, promícháme a dáme přes noc odležet do lednice. 2. Brokolici rozdělíme na růžičky, dáme do osolené vroucí vody n...
|
|
|
Palačinka plněná gyrosem |
|
Těsto Vše smícháme dohromady :) Gyros maso nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme přidáme gyros koření a nakrájenou zeleninu a zamícháme a necháme na pánvi zhruba tak ještě 3minuty. Poté na půl palačinky dáme maso, pokapeme to bílým jogurt a pal...
|
|
|
|
Recept na Gyros s česnekovým dresinkem |
|
Krkovičku nakrájíme na proužky,smícháme podle návodu s kořením.Bílý jogurt také smícháme podle návodu.Na pánvi krkovičku smažíme asi 15 minut.Podáváme s opečenými brambory,poléváme dresinkem.....
|
|
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|