|
Recept na Věnečky
Recept na Věnečky je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Věnečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 0,25 l mlieka 125 g masla 125 g múka hladká 4 ks vajcia štipka soli Vanilkový krém: 0,75 l mlieka 2 (sáčky) vanilkového cukru 120 g zlatého klasu 125 g masla 150 g práškového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Věnečky
Recept na Věnečky: Najskôr si pripravíme plechy. Vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Pomocou okrúhleho pohára podľa vašej voľby si predznačíme krúžky. Do hrnca dáme variť mlieko a maslo. Hladkú múku so štipkou soli prevzdušníme a premiešame metličkou. Keď mlieko s maslom zovrie, pridáme múku so soľou a miešať cca 3-4 minútky až kým sa cesto neoddeľuje . Preložíme cesto do misky a postupne vmiešame po jednom vajcia. Pri miešaní musí byť každé vajce dobre vmiešané do cesta ! Naplníme si cukrársky špric, použijeme hviezdicovú širšiu trysku a podľa predznačených koliesok nastriekame kolieska v jednej vrstve. Rúru treba zohriať na 190°C a keď naskočia (ešte sú bledé, ale majú už správnu veľkosť), stiahneme na teplotu na 150°C a necháme dopiecť do zlata. Upečené vyberieme a ešte keď sú polohorúce rozkrojíme na polovice nožom. Vanilkový krém: Rozdelíme mlieko na 1/2 l a 1/2 l . Do ¼ l vmiešame práškový cukor, vanilkový cukor a Zlaté klasy za studena a necháme postáť, aby sa uvoľnilo žlté farbivo – cca 15-20min. Privedieme ½ l mlieka do varu a nalejeme zvyšnú zmes za stáleho miešania a postupne uvaríme puding. Ešte za horúca vmiešame 1/8 masla. Naplniť do cukrárskeho špricu a nastriekame do spodnej polovice vanilkový krém.
Poznámka k receptu na Věnečky: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Věnečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katulda
- Datum vložení: 26.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: Cesto: 0,25 l mlieka 125 g masla 125 g múka hladká 4 ks vajcia štipka soli Vanilkový krém: 0,75 l mlieka 2 (sáčky) vanilkového cukru 120 g zlatého klasu 125 g masla 150 g práškového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na věnečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Věnečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Věnečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|