|
Recept na Velikonoční králik ve vaječných peřinách
Recept na Velikonoční králik ve vaječných peřinách je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Velikonoční králik ve vaječných peřinách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg masa / kralik, jahna, kozla / bravcova mast na vymazanie pekaca + na kazdy kus masa 1 CL vajcia, hladka muka, struhanka na trojobal 6 velkych vajec 1 naozaj velka PL hladka muka 400 ml sladke mlieko sol.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční králik ve vaječných peřinách
Recept na Velikonoční králik ve vaječných peřinách: Ako pisem v rozpise surovin, mozeme pouzit zajacie, kralicie, mlade jahnacie alebo mlade kozlacie maso. Toto maso podelime na hrudky, posolime ho a obalime v trojobale. Hlboky pekac musi byt naozaj hlboky, nahrubo vymazeme bravcovou mastou. Do pekaca poukladame obalene kusy masa a na kazdy kusok dame este kusy bravcovej masti. Takto pripravene maso dame do vyhriatej rury (200 az 220 stupnov). Pecieme nezakryte aspon 40 minut. Potom zacne maso pripekat a ja v tejto faze pekac prikryjem alobalom. Peciem, kym nie je maso uplne makke. Zalezi od toho, ake je maso. Tento kralik potreboval na upecenie dobru hodinu a pol. V mlieku rozslahame vajcia, hladku muku a malu lyzicku soli. Pekac s upecenym masom vyberieme a vylejeme do neho vajecnu zmes. Vajcia maju tendenciu narast a vytlacat omastok, ten vytecie do rury a viete, co dokaze vytecena mast v rure. Takze preto som Vas upozornila, aby ste dali pekac naozaj hlboky, alebo pekac podlozili nejakym plechom. Pecieme uz nezakryte, kym vajecna zmes uplne nestuhne. Maso sa konzumuje zasadne len s chlebom a kyslymi uhorkami. Je skvele teple, je skvele studene.
Poznámka k receptu na Velikonoční králik ve vaječných peřinách: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2653
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční králik ve vaječných peřinách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 05.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg masa / kralik, jahna, kozla / bravcova mast na vymazanie pekaca + na kazdy kus masa 1 CL vajcia, hladka muka, struhanka na trojobal 6 velkych vajec 1 naozaj velka PL hladka muka 400 ml sladke mlieko sol
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční králik ve vaječných peřinách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční králik ve vaječných peřinách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční králik ve vaječných peřinách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|