|
Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - ostatní.
K přípravě "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350g loupaných pražených mandlí (viz tipy a triky) – 100g z nich podélně rozpůlených 350g hotového těsta (viz tipy a triky) 145g piškotů 200g změklého másla 1celá a 2/3 plechovky zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 1 a ½ balení měkkých karamelek + 1 a ½ bílé čokolády (nebo hotové polevy) + kousek rozpuštěné tmavé čokolády (nebo hotové polevy).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
Recept na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky: Nejprve si z rozváleného těsta vykrájejte vroubkovaná (nebo hladká) kolečka velikosti piškotu a upečte je na pečicím papíře běžným způsobem. Mezitím vyšlehejte 200g změklého másla se 2/3 konzervy zkaramelizovaného salka a uložte krém do ledničky ztuhnout. Pak jím naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou. 250g pražených mandlí rozmixujte (nebo nastrouhejte, případně umelte) na jemno společně se 145g piškotů. Do směsi přidejte celou plechovku karamelového salka a vymíchejte v kompaktní tuhé, mírně lepivé „těsto“. Do mísy postavené nad hrnec s vroucí vodou vysypte 1 a ½ balíčku měkkých karamelek (bez obalů) a za občasného dolití odpařené vody je nechte rozpouštět (trvá to docela dlouho, tak se nelekejte a v klidu vyčkejte). Do rozvíratelné formičky na včelí úlky vmáčkněte část „těsta“ a prstem (nebo koncem širší vařečky) do něj vyhlubte větší otvor. Pomocí cukrářského sáčku naplňte úlek krémem, vyndejte ho z formičky a přilepte na upečené kolečko. Takto postupujte pořád dál, až vám nezbude žádné těsto a uložte úlky do ledničky ztuhnout). V tuto chvíli by už karamelky měly být dokonale rozpuštěné a připravené k tvarování. Takže si pusťte v televizi oblíbený film, zapněte naplno rádio, nebo přizvěte kamarádku či babičku na pokec. Čeká vás totiž trošku monotónní práce s modelováním hřebínků a zobáčků pro budoucí slepičky. Karamelová hmota je pěkně tvárná, ale jen když je teplá, takže ji během práce budete muset párkrát přihřát (to už ale trvá jen pár minut). V této fázi přípravy vám budou jistě ochotně asistovat odrostlejší děti (protože budou moci nenápadně uždibovat lahodně sladký karamel). Hotové výtvory pak ukládejte na podložku potaženou potravinovou fólií a nechte je chvíli ztuhnout (prakticky jim stačí vychladnout a jsou hned pěkně tuhé). Mezitím si v tepluvzdorné míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny rozpusťte bílou čokoládu (viz tipy a triky) nebo hotovou polevu. Každý úlek v ní pak namáčejte tak, že nejprve polijete špičku úlku (hlavičku), a pak jeho podélnou polovinu (okřídlený hřbet). Polité slepičky odkládejte na podložku pokrytou potravinovou fólií, aby se k ní nepřilepily. Do ještě vláčné čokolády „přilepte“ na oba boky poloviny mandliček (křidélka) a na vrch každé hlavičky lehce přimáčkněte hřebínek a opět dejte ztuhnout do ledničky. Kousek hořké čokolády rozpusťte ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě, nechte mírně vychladnout a pomocí párátka vytvořte na hřbetu slepiček tmavé puntíky (kropenatý vzor) a na bílé hlavičce 2 protáhlé flíčky (oči) – těm můžete případně doplnit ještě bíle panenky ze zbytků světlé polevy. Jako poslední vyhlubte pomocí párátka v obličejové části slepičky malou dírku, do které zasuňte karamelový zobáček a máte hotovo.
Poznámka k receptu na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/karamelove-slepic...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 19.05.2013
- Počet porcí: 60
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Ostatní
- Suroviny: 350g loupaných pražených mandlí (viz tipy a triky) – 100g z nich podélně rozpůlených 350g hotového těsta (viz tipy a triky) 145g piškotů 200g změklého másla 1celá a 2/3 plechovky zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky) 1 a ½ balení měkkých karamelek + 1 a ½ bílé čokolády (nebo hotové polevy) + kousek rozpuštěné tmavé čokolády (nebo hotové polevy)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "velikonoční hrátky" karamelové slepičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Velikonoční hrátky" Karamelové slepičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|