Recept na "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka
Recept na "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka je zařazen v kategorii cukroví - nepečené - ostatní.
K přípravě "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 velkých vajec pokojové teploty 110g lískooříškového nugátu 3 lžičky ořechového likéru nussino 2 lžičky mletého cukru 1 lžička změklého másla 70g bílé čokolády ¾ lžíce kukuřičného sirupu slunečnice v barevném cukru (viz tipy a triky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka
Recept na "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka: Pomocí špičky ostrého nože provrtejte do každého vajíčka malou dírku a vložte je do kastrůlku se studenou vodou. Nad středně silným plamenem je uveďte k varu, ztlumte na minimum a vařte 8 minut. Mezitím si vytvořte hmotu na skořápky ze 70g bílé čokolády a ¾ lžíce kukuřičného sirupu podle tohoto postupu (http://www.foodstyle.cz/products/ozdobte-si-dort-modelovaci-cokoladou/). Uložte ji zchladnout do lednice. Uvařená vejce pořádně zchlaďte pod studenou vodou (nechte je alespoň 3 minuty chladit) a oloupejte skořápky. Žloutky oddělte od bílků a přesuňte do větší mísy. Pomocí vidličky je rozmělněte na hladkou kaši. Tu oslaďte 2 lžičkami mletého cukru a přilijte 3 lžičky ořechového likéru. Nakonec přidejte 1 lžičku změklého másla a vypracujte v jednolitou hmotu (můžete ji ještě promixovat ponorným mixérem, aby byla úplně hladká). Přikryjte ji potravinovou fólií a uložte do lednice ztuhnout. Z nugátu vytvarujte 15 kuliček (kousek si nechte stranou na oči) a vložte je asi na 10 minut do mrazničky. Zatímco nugát i žloutkové „těsto“ tuhnou, nechte při pokojové teplotě mírně povolit čokoládovou potahovací hmotu, pořádně ji propracujte a rozválejte ji na lince přes plát potravinové fólie. Pomocí menší skleničky vykrájejte z hmoty 15 koleček. Malými nůžkami vystříhejte z okrajů koleček ostré špičky (zlomky skořápek). Vychladlou žloutkovou hmotu obalte kolem ztuhlých kuliček nugátu a vytvarujete kuličky. Uložte je asi na 10 minut do mrazničky. Mezitím si z odloženého kousku nugátu vytvarujte malé kuličky na očka a dejte tak na 2 minuty ztuhnout do mrazáku. Žloutkové kuličky obalte v čokoládové hmotě, čímž kolem kuřátka vytvoříte odlomenou skořápku. Vychladlými nugátovými očky ozdobte kuřátka. Nakonec umístěte zobáček z barevné slunečnice a máte hotovo.
Poznámka k receptu na "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka: Tipy a triky stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/zloutkova-velikon...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 18.05.2013
- Počet porcí: 15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené - Ostatní
- Suroviny: 6 velkých vajec pokojové teploty 110g lískooříškového nugátu 3 lžičky ořechového likéru nussino 2 lžičky mletého cukru 1 lžička změklého másla 70g bílé čokolády ¾ lžíce kukuřičného sirupu slunečnice v barevném cukru (viz tipy a triky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Velikonoce vesele" Žloutková velikonoční kuřátka
|
|