|
Recept na Vařená italská "šlehačka"
Recept na Vařená italská "šlehačka" je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně.
K přípravě Vařená italská "šlehačka" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2ČL čiré práškové želatiny 2PL vlažné vody 2PL hladké mouky 2PL krupic. cukru 1 vanilkový cukr 250ml vody 2 bílky limetková nebo citr. šťáva 100g zakysané smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vařená italská "šlehačka"
Recept na Vařená italská "šlehačka": Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody. Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 10minut. Do uvařené "kaše" vmícháme nabobtnalou želatinu a necháme trochu zchladnout (často mícháme). Poté hmotu přendáme do šlehací nádoby robotu a šleháme tak dlouho, až zbělá a téměř vychladne. V této chvíli přidáme jeden po druhém bílky a došleháme do konzistence šlehačky.Ochutíme limetkovou šťávou a nakonec už jen krátce vešleháme zakysanou smetanu. Dáme dobře vychladit a používáme stejně, jako klasickou šlehačku.
Poznámka k receptu na Vařená italská "šlehačka": Inspirovala jsem se v časopise Knihovnička 07/2014. Jen se mi finální produkt zál dost chu´tově mdlý, tak jsem navíc přidala limetkovou šťávu. A protože mi přece jen chyběla ta mléčná chuť, zkusila jsem oproti původnímu receptu inovaci v podobě přidání zakysané smetany (což se ukázalo jako super nápad:-) )
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vařená italská "šlehačka", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 02.09.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně
- Suroviny: 2ČL čiré práškové želatiny 2PL vlažné vody 2PL hladké mouky 2PL krupic. cukru 1 vanilkový cukr 250ml vody 2 bílky limetková nebo citr. šťáva 100g zakysané smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vařená italská "šlehačka",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vařená italská "šlehačka" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vařená italská "šlehačka"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|