|
Recept na Třešňová marmeláda s vanilkou
Recept na Třešňová marmeláda s vanilkou je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Třešňová marmeláda s vanilkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000g vypeckovaných třešní 5 lžic třtinového cukru 1 balení gelfix 3:1 1 vanilkový lusk.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Třešňová marmeláda s vanilkou
Recept na Třešňová marmeláda s vanilkou: Na začátku si připravte zavařovací sklenice i víčka, protože později už k tomu nebudete mít příležitost. Sklenice i s víčky (i když jsou nově zakoupené) nejprve pořádně vymyjte a pro jistotu ještě chvíli povařte ve velkém hrnci plném vroucí vody. Všechny opláchunté a vypeckované třešně vsypte do velkého hrnce s těžkým dnem a za neustálého míchání vařte do změknutí (to trvá u každé odrůdy trošku jinou dobu, ale řádově jde jen o několik minut). Jakmile se na povrchu rozvaru utvoří pěna, odeberte ji pomocí sítka a vyhoďte. Tyčovým mixérem rozmixujte část ovoce tak, aby v marmeládě zůstaly kousky ovoce. Přípravek gelfix rozmíchejte v jedné lžíci třtinového cukru a přisypte k ovoci. Oslaďte ještě dalšími 4 lžícemi třtinového cukru a pořádně promíchejte. Vařte asi 1 minutu. Vanilkový lusk podélně rozřízněte na polovinu a špičkou ostrého nože vyjměte semínka. Ta přimíchejte do marmelády společně s prázdným luskem a vařte ještě 10 minut, aby se chuť vanilky pořádně uvolnila. Nakonec vyjměte uvařený lusk a odstavte marmeládu z plotny. Pomocí širšího trychtýře (já použila plastový kelímek s odříznutým dnem) naplňte připravené sklenice horkou marmeládou, pevně zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Takto nechte vychladnout a máte hotovo. Servírujte na plátku čerstvého chleba k snídani, nebo jí můžete naplnit sladké šátečky či koblihy.
Poznámka k receptu na Třešňová marmeláda s vanilkou: Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobnýb foto postup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/tresnova-marmelad...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Třešňová marmeláda s vanilkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 07.09.2013
- Počet porcí: 2 a 1/3 sklenice o objemu 320ml
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1000g vypeckovaných třešní 5 lžic třtinového cukru 1 balení gelfix 3:1 1 vanilkový lusk
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na třešňová marmeláda s vanilkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Třešňová marmeláda s vanilkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Třešňová marmeláda s vanilkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|