|
Recepty -
Těstoviny uzenéTěstoviny - návody k vaření - online kuchařka
| Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.
Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách. Výroba tohoto masa je jednoduchá. Maso se musí nejprve nasolit buď klasickou solí, sanytrem nebo dusitanovou směsí, přičemž možnosti nasolení jsou tři: nakládání do láku, suché nasolení a solení injekční stříkačkou. V českých podmínkách se nejčastěji užívá nakládání do láku. Kromě soli (rychlosoli) se do masa vetře či mezi jednotlivé vrstvy vloží různé další ingredience, jako např. česnek, cibule, jalovcové bobule, pepř, cukr apod. V láku se maso nechá odležet určitou dobu, která je odvislá na použitém způsobu solení. Po tuto dobu je třeba maso průběžně kontrolovat. Takto připravené maso se vkládá do udírny, kde se vyudí. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 72 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 |
Těstovinový salát s uzeným lososem |
|
Svěží salát bez majonézy. Ideální oběd do krabičky do práce :) Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zeleninu osolíme, posypeme estragonem a uvaříme nejlépe v páře. Uzeného lososa, pórek a okurku nakrájíme na kousky, přidáme červené fazole a...
|
|
|
Labužnické široké nudle |
|
Široké nudle uvaříme dle návodu. Na rozpálenou pánev, dáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu, až začne pouštět tuk, přidáme uzenou krkovičku nakrájenou na nudličky. Necháme lehce vyškvařit a postupně přidáváme žampiony nakrájené na čtvrtky, ...
|
|
|
Zapečená kolínka s uzeninou a sýrem |
|
Kolínka si uvaříme v osolené vodě, ke konci kápneme asi lžíci oleje do vařící vody, aby se kolínka nelepily. Scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si orestujeme cibulku dozlatova, jen do změknutí, nesmí zhnědnout a necháme vychladit (velikost kostiček zál...
|
|
|
Babiččiny šunkofleky |
|
Mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, přiléváme vodu a zamícháváme nožem do mouky. Rukama vypracujeme tuhé, ale ne tvrdé, těsto. Rozdělíme na čtyři bochánky a necháme ¼ - ½ hodiny odpočinout – přikryté, aby neoschlo. Rozválíme, na sílu asi 1 mm, po...
|
|
|
Domácí nudle zapečené s uzeným masem |
|
Nudle uvaříme(domácí 6 min),uzené maso také uvaříme,po vychladnutí nakrájíme na kousky.Brokolici rozebereme na růžičky a spolu s celerem,nakrájeným na kousky také uvaříme.Do zapékací misky dáme sádlo,brokolici,celer,uzené maso a nudle,osolíme,opepříme,v...
|
|
|
Těstoviny s uzeným, brokolicí, nivou a zakysanou smetanou |
|
Podle návodu uvaříme těstoviny, slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci si uvaříme brokolici a vývar si necháme, do pekáče nalijeme trochu oleje a pokrájenou anglickou slaninou, osmažíme na ní nakrájenou cibulku do sklovita, přidáme uzené ma...
|
|
|
Zapečené farfalle s lososem - recept od maminky |
|
Uvaříme si těstoviny v osolené vodě s trochou oleje. Cuketu nakrájíme na kolečka a dáme osmahnout na pánev. Osolíme, opepříme a po chvíli přidáme namačkaný česnek. Do pečící mísy vymazané máslem, vsypeme uvařené těstoviny, na to naklademe cuke...
|
|
|
Torteliny s uzenou chutí a vůní - recept od maminky |
|
Do hrnce s vroucí osolenou vodou nebo vývarem-je to o mnoho chutnější-(když nemám dělám z kostky Natur od Vitany),vsypeme torteliny a uvaříme dle návodu,pak scedíme a uložíme do tepla. Na pánvi si rozpustíme špek/slaninu,neškvaříme!,jen do sklovata,přidám...
|
|
|
Šunkofleky s brambory |
|
Uvaříme těstoviny a zvlášt oloupané a na kolečka nakrájené brambory do poloměkka. Uzené maso popřípadě překrájíme. připravíme si zálivku: Cibule na kostičky dáme do kastrůlku na rozpálený olej (aby byla cibule pokryta olejem) a necháme zpěnit, poté za...
|
|
|
Recept na Špagety s uzeným lososem a pórkem |
|
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, tak aby byly "al dente". V hlubší pánvi na másle lehce na mírném ohni restujeme pórek nakrájený na kolečka, včetně čerstvých, pevných zelených částí, stejně tak jarní cibulku, vše ale jen chvilku, aby příliš nezm...
|
|
|
Nejlepší recept na Těstovinová bábovka |
|
Uvaříme těstoviny ne úplně do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, žampiony a přidáme povolený špenát. Osolíme, okořeníme a necháme chvilku dusit. Nakrájíme na kostičky papriku i uzené maso, sýr nastrouháme. Vše smícháme dohromady, osolíme a...
|
|
|
Recept na Drákulova tarhoňa |
|
Na pánvi, na troše oleje osmahneme cibuli hezky do voňava a na ní pak i krájené uzené maso. Přidáme květák, rozebraný na malé růžičky, pepř a Drákulovu smrt, podlijeme necelými 100 ml vody a necháme kratičce podusit. Zvlášť na oleji osmahneme tarhoňu ...
|
|
|
Těstoviny zapečené s kapustou |
|
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. V hluboké pánvi nebo větším kastrolu rozpálíme olej. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme na proužky nakrájenou kapustu (tvrdý košťál odstraníme), osolíme, dusíme a občas promícháme, p...
|
|
|
Těstoviny zapečené- nejen se zelím |
|
Uvaříme si těstoviny i brambory, necháme zchladnout a zatím si připravíme ostatní ingredience, nakrájíme cibuli, česnek, maso, pórek, pažitku a zelí na úzké nudličky. V pekáči, v kterém budeme zapékat si osmažíme cibuli s česnekem, přidáme zelí a chvíl...
|
|
|
Recept na Těstoviny z hájovny |
|
Na sádle nebo oleji orestujeme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Pak přidáme houby, mražené propláchnuté, osolíme, dáme koření, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou za občasného míchání dusíme do změknutí. Do horké směsi při...
|
|
|
|
„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik |
|
Nejdříve je třeba důkladně očistit kopřivy. Nechte je alespoň na čtvrt hodiny namočené ve vlažené vodě, aby se z nich vyplavil případný hmyz (když použijete hodně hlubokou nádobu, můžete pak případné kraulující broučky zachraňovat před utopením), a...
|
|
|
Nejlepší recept na Moravské flíčky |
|
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného masa, promícháme vše s kysaným zelím a prohřejeme. Osolíme, opepříme. Na talíř rozdělíme flíčky, do středu upravíme zelnou směs...
|
|
|
Flíčky zapékané s hříbky, slaninou a sekanou kapustou |
|
Flíčky uvaříme doměkka dle návodu na obalu (ideálně je vaříme ve vroucím masovém vývaru), trochu promastíme a necháme vychladnout. V hlubší pánvi roztopíme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a když se začne barvit, přidáme kostičky libové s...
|
|
|
|
1 | 2 | 3 | Nalezeno: 72 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|