|
Recepty -
Těstoviny šlehačkaTěstoviny - návody k vaření - online kuchařka
| Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.
Šlehačka je krém ze smetanz, který byl ušlehán například metlou, šlehačem nebo expanzí plynu. Smetanu obsahující alespoň 30 % tuku však lze smísit se vzduchem. Vzniklá koloidní pěna má zhruba dvojnásobný objem oproti původní surovině, bublinky vzduchu jsou zachyceny do sítě kapiček tuku. Pokud však šlehání pokračuje, kapičky tuku se spojují dohromady až vytvoří máslo. Do šlehačky se někdy přidává moučkový cukr, který ji zahustí a sníží riziko přešlehání. Podobný účinek má tzv. ztužovač šlehačky, což je směs cukru a modifikovaného škrobu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů | |
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem |
|
Kuřecí maso si naložíme do bylinek, které si rozdrtíme ve hmoždíři s olivovým olejem, osolíme, přidáme dle chuti česnek a necháme v chladu odležet. Z másla, mouky a mléka uděláme bešamel a přidáme listový špenát, osolíme, dochutíme česnekem (já ...
|
|
|
Farfalle s brokolicovo-nivovou omáčkou |
|
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na omáčku si nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, brokolici(jen hlavičky) a uzeninu. Na oliv.oleji necháme zesklovatět cibulku, pak přidáme česnek a brokolici. Chvilku restujeme a pak podlejeme troškou vody. Přidáme natrouhano...
|
|
|
Nejlepší recept na Těstoviny s krabími tyčinkami |
|
Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě. Na pánvičce osmažíme cibule do zlatova, které jsme si nakrájeli najemno, poté na ně přidáme krabí tyčinky, chvíli je orestujeme a poté je zalijeme šlehačkou na vaření. Do směsi přidáme grilovací koření, ...
|
|
|
Nivové těstoviny |
|
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente - na skus. Mezitím na lžíci oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, salám a společně prohřejeme, nesmažíme. Přidáme rozdrobenou Nivu, zalijeme šlehačkou a mlékem a necháme na...
|
|
|
Lasagne se slaninou a žampiony |
|
Na dno pekáče vyskládáme lasagne, potřeme vrstvou bešamelu a poté pokračujeme: slaninu, žampiony, rajčata, posypem kořením, plátkový sýr, kečup. Takto opakujem stále dokola, bešamelem nešetříme :) Poslední vrstvu posypeme strouhaným sýrem, pepřem a chilli...
|
|
|
Smetanová omáčka s těstovinami |
|
Nejprve si uvaříme brokolici. V hrnci si poté přivedeme k varu šlehačku a zahustíme mlékem s moukou. Přidáme dle chuti vegetu. Brokolici, kterou jsme si uvařili si nakrájíme na menší kousky a přidáme do omáčky. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Poté p...
|
|
|
Recept na Těstoviny Carbonara |
|
Nasekáme česnek, na kostičky rozkrájíme anglickou slaninu. Do malého množství tuku přidáme česnek a slaninu, opečeme přidáme víno, podusíme. V míse rozmícháme vejce a strouhaný tvrdý sýr, okořeníme pepřem a rozšleháme. Můžeme přidat i šlehačku. Do ...
|
|
|
Špagety "Jolana" - recept od maminky |
|
Špagety uvaříme a necháme pod pokličkou ještě 10 minut, poté do nich vlijeme hrášek i s nálevem a necháme ještě 5 minut stát. Mezi tím si nakrájíme anglickou na malé kostičky a opražíme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou nať z cibule nebo pórek. ...
|
|
|
Selské nudle - recept od maminky |
|
Na oleji zpěníme cibuli na kostičky, přidáme nakrájené žampiony, papriky a třený česnek, trochu osolíme a smažíme, dokud nejsou papriky poloměkké. Nudle uvaříme "al dente", do scezených a horkých vmícháme tekutou šlehačku s rozkvedlaným vejcem a bazalkou....
|
|
|
Těstoviny se sýrem |
|
V kastrolu na másle orestujeme rozkrájený salám, zasypeme přiměřeně podravkou, zalijeme šlehačkou rozpustíme 3 ks taveného sýra. Vymícháme do hladka a spojíme s uvařenými kolínky. Na talíři bohatě sypeme strouhaným eidamem....
|
|
|
Smetanovosýrové špagety |
|
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a společně s cibulí osmahneme na trošce oleje. Podlejeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka. Když je maso podušené, přidáme šlehačku, česnek, špetku bazalky, tavené sýry, Nivu a mícháme, až se sýr...
|
|
|
Recept na Rychlé nivovo-smetanové těstoviny |
|
Šunku si nakrájíme na malé nudličky a orestujeme na másle. Když máme hotovo, zalijeme šlehačkou a rozdrobíme nivu. Vaříme, dokud se nám niva nerozpustí a omáčka nezhoustne. Těstoviny si uvaříme dle návodu a podáváme přelité omáčkou....
|
|
|
| Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|