|
Recept na Tarte Tatin (Obrácený koláč)
Recept na Tarte Tatin (Obrácený koláč) je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Tarte Tatin (Obrácený koláč) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, špetka soli, 1 žloutek, 5 cl studené vody Náplň: 6–8 jablek (nebo hrušek), 50 g másla, 80 g cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tarte Tatin (Obrácený koláč)
Recept na Tarte Tatin (Obrácený koláč): Máslo nakrájejte na malé kousky a prsty promněte s moukou a solí, dokud se nespojí ve velmi malé hrudky. Přidejte žloutek a vodu a zpracujte v hladké jemné těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odležet. Jablka oloupejte a nakrájejte na šestiny, vykrojte stopky a jádřince. Do pánve vsypte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat, přidejte máslo a nechte provařit, dokud se karamel nespojí. Přidejte jablka a promíchejte. Do hlubší koláčové formy naskládejte jablka a zalijte karamelem. Z těsta vyválejte plát, kterým zakryjete jablka. Kraje těsta vtlačte po obvodu formy. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi 40 minut. Před vyklopením koláče z formy jej nechte asi 5 min odstát.
Poznámka k receptu na Tarte Tatin (Obrácený koláč): K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tarte Tatin (Obrácený koláč), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 23.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 200 g hladké mouky, 100 g másla, špetka soli, 1 žloutek, 5 cl studené vody Náplň: 6–8 jablek (nebo hrušek), 50 g másla, 80 g cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tarte tatin (obrácený koláč),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tarte Tatin (Obrácený koláč) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tarte Tatin (Obrácený koláč)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|