RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Sýry tvrdý sýr

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka. Sýr se vyrábí srážením mléka syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V některých

Recepty - Sýry tvrdý sýr

Sýry - návody k vaření - online kuchařka

Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka. Sýr se vyrábí srážením mléka syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V některých případech může být ke sražení mléka použita i kyselina, jako vinný ocet nebo citrónová šťáva. Používá se mléko kravské, ovčí, kozí i mléko jiných savců (buvolí nebo třeba i velbloudí). Různé druhy a příchuti sýrů jsou výsledkem použití mléka různých savců nebo různým procentem tuku v sušině, použití určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání a jinými postupy při zpracovávání. Další faktory zahrnují skladbu potravy zvířat a také přidávání chuťových přísad jako jsou bylinky nebo koření. Chuť může být ovlivněna také pasterizací mléka.

Tvrdé sýry nemají měkké jádro, jak už napovídá označení. Sýry dozrávají ve sklepích většinou od 3 do 24 měsící podle druhu. Kvalitní tvrdý sýr by neměl být uvintř vysušený ani po dlouhém zrání.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Sýrovo-šunková roláda - recept od maminky
Sýrovo-šunková roláda Nejdříve si připravíme pomazánku. Rozmícháme veškeré suroviny patřící do náplně. To znamená najemno nastrouhaná vajíčka, hořčici, majonézu, máslo a libeček. Místo libečku můžeme použít také petrželku nebo pažitku. Kdo chce, může trošku přisolit...
Recept na Sýrové kuličky podle Prostřeno
Sýrové kuličky podle Prostřeno Sýr nastrouháme najemno a přidáme tolik pomazánkového másla, abychom získali kompaktní hmotu. Ochutíme česnekem. Vytvoříme kuličky a obalíme je v nasekaných nebo nahrubo nastrouhaných ořeších. Kousek ořechu můžeme dát i dovnitř. Uložíme v chladu, aby h...
Hermelínové "fondue"
Hermelínové Jako první si nachystáme vše, čím budeme Hermelín obkládat a zdobit. Šunku a tvrdý sýr na kostičky, zeleninu, pečivo, natě. Hermelín pak rozpečeme buď v troubě, já na maličkosti používám minitroubu se spodním i horním ohřevem. Tam bych hermelín zabalila ...
Smažený sýr "bez smažení"
Smažený sýr Sýr nastrouháme a šunku najemno nakrájíme na malé kousky. Hrnek vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a začneme plnit. Nejdřív dáme vrstvu strouhaného sýra, na sýr následuje nasekaná šunka, na šunku rozklepneme vejce /vidličkou ho rozetřeme do všech stran/. N...
Sýrové jednohubky
Sýrové jednohubky Eidam si v obchodě necháme nakrájet na plátky cca 15 mm silné. Doma je nakrájíme na kostky cca 15x15x15 mm. Na každou kostku párátkem připíchneme buď olivu nebo kuličku vína (můžeme použít i jiné ovoce podle chuti)....
Smažený sýr se salámem a salám se sýrem - recept od maminky
Smažený sýr se salámem a salám se sýrem Připravíme si stejně silné plátky tvrdého sýra a měkkého salámu. Větší kulatou formičkou vykrojíme středy a kolečka prohodíme. Sýr do salámu a opačně. Obalíme v trojobalu a smažíme....
Hermelínová sluníčka
Hermelínová sluníčka Hermelín vydloubeme zezhora, dovnitř vlijeme celé vejce a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 150°....
Sýrová mňamka
Sýrová mňamka Tvrdý sýr nastrouháme do misky, přidáme vajíčko, aby vznikla polohustá hmota. Tuto mažeme na pečivo a smažíme v horkém oleji do růžova. Zdobíme zeleninou, uzeninou či \"co dům dal\"......
Sýr v parmezánovo-bylinkové strouhance - recept od maminky
Sýr v parmezánovo-bylinkové strouhance Nejprve připravíme směs na obalení. Promícháme strouhanku s nastrouhanou kúrou z citronu, parmezánem a jemně nasekanou petrželí. Sýr naporcujeme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec v ochucené strouhance. Postup ještě jednou opakujeme a poté sm...
Smažák v paprice - recept od maminky
Smažák v paprice Papriky vložíme do trouby a pod grilem necháme opéct, až budou mít černé bubliny. Poté je vyndáme, zabalíme do mikroten. sáčku a necháme zapařit. Pak nám půjdou dobře sloupnout. Oloupeme a opatrně vyjmeme semeník, osolíme. Do každé papriky vložíme silněj...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně

Sýry

Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist