|
Recepty -
Sýry tvarohSýry - návody k vaření - online kuchařka
| Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka. Sýr se vyrábí srážením mléka syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V některých případech může být ke sražení mléka použita i kyselina, jako vinný ocet nebo citrónová šťáva. Používá se mléko kravské, ovčí, kozí i mléko jiných savců (buvolí nebo třeba i velbloudí). Různé druhy a příchuti sýrů jsou výsledkem použití mléka různých savců nebo různým procentem tuku v sušině, použití určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání a jinými postupy při zpracovávání. Další faktory zahrnují skladbu potravy zvířat a také přidávání chuťových přísad jako jsou bylinky nebo koření. Chuť může být ovlivněna také pasterizací mléka.
Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, tužší konzistence a obvykle bílé barvy. Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu. Označují se tak všechny nezralé sýry připravované z odstředěného kravského nebo kozího mléka. Jedná se o velmi hodnotnou potravinu, která ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními vhodnými surovinami dává zdravé, syté a vysoce výživné jídlo. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů | |
|
Domácí pivní sýr - recept od maminky |
|
Ve větší nádobě rozmícháme tvaroh s kořením, solí a zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě 5 dnů uležet. Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu. Mažeme na chleba s máslem....
|
|
|
Recept na Pečená sýrová roláda |
|
Rozehřejeme si máslo a za stálého míchání na něm opražíme mouku. Zalijeme mlékem a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Do bešamelu vmícháme sýr a roztavíme. Vmícháme vejce a necháme malinko zchladnout, ale ne moc, aby nám to zase neztuhlo. Vmích...
|
|
|
Domaci syr (bez syridla) - recept od maminky |
|
Tvaroh rozdrobime do hrnce, zalijeme mlekem a privedeme temer k varu a odstavime. Nez se smes zacala temer varit, prilila jsem citronovou stavu. Tvaroh se jemne natavi a mleko srazi. Mleko se srazi i bez citronove stavy, pusobenim kyselosti tvarohu. Ja ji pridala pro jistotu. ...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí sýr |
|
Tvaroh utřeme v misce, osolíme a přidáme trochu kmínu a papriky. Dáme do hrnce, překryjeme plátýnkem a necháme v teple stát několik dní. Domácí sýr má několik chuťových variant. Můžeme si ho udělat doostra, když tvaroh zalijeme vínem, nebo doštiplava, k...
|
|
|
Naložené sýrové kuličky |
|
Tvaroh, Lučinu a nastrouhaný eidam důkladně promícháme a vytvarujeme kuličky, které obalujeme v koření, nebo i bylinkách. Hotové kuličky dáme do sklenice a prokládáme cibulí nakrájenou na plátky, kapií a drobně nakrájeným česnekem. Zalijeme olejem a nech...
|
|
|
Lahodný smrdílek - recept od maminky |
|
Z tvarohu vymačkáme vodu, posypeme solí a kmínem, pořádně promícháme dáme do misky a zabalíme do utěrky a deky. Přes den musíme dát tvaroh na sluníčko a v noci do peřin. Takto to děláme 3 týdny až se nám tvaroh pořádně proleží a bude s něho sýr. K...
|
|
|
Sýrový koláč |
|
Z mouky, prášku do pečiva, tuku, tvarohu, vejce a soli zpracujeme těsto. To vyválíme a dáme do koláčové formy, kterou jsme vymazali a vysypali, nebo ji vyložíme pečícím papírem. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci. Sýr, anglickou a šunku nakrájíme na kos...
|
|
|
Nejlepší recept na Camembert s hřiby |
|
Hřiby nakrájíme na 0,5cm plátky, mírně osolíme, na másle orestujeme a necháme vychladnout. Camembert podélně rozpůlíme, naneseme vrtsvu Gervais promíchaného s mletým bílým pepřem, poklademe hřiby, spojíme a dáme na hodinu vychladit....
|
|
|
Ruský sýr |
|
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a šťávu vymačkáme, česnek prolisujeme. Tvaroh utřeme s máslem a kysanou smetanou dohladku, vmícháme cibuli, česnek, papriku a sůl. Vše pevně utáhneme do plátýnka, cedník položíme na nějakou velikostí odpovídající ...
|
|
|
Vůně domova |
|
Na mírném plameni v hrnci si rozpustíme máslo a na to položíme na kostičky nakrájené tvarůžky. Za stálého míchání necháme tvarůžky rozpustit a pak k nim pomalu přidáváme sodu, tvaroh a kmín. Na velmi mírném ohni ještě chvíli vaříme. Jakmile se n...
|
|
|
|
| Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|