|
Recepty -
Sýry pažitkaSýry - návody k vaření - online kuchařka
| Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka. Sýr se vyrábí srážením mléka syřidlem nebo kyselinou mléčnou. V některých případech může být ke sražení mléka použita i kyselina, jako vinný ocet nebo citrónová šťáva. Používá se mléko kravské, ovčí, kozí i mléko jiných savců (buvolí nebo třeba i velbloudí). Různé druhy a příchuti sýrů jsou výsledkem použití mléka různých savců nebo různým procentem tuku v sušině, použití určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání a jinými postupy při zpracovávání. Další faktory zahrnují skladbu potravy zvířat a také přidávání chuťových přísad jako jsou bylinky nebo koření. Chuť může být ovlivněna také pasterizací mléka.
Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů, zvláště B2, C, vápník a draslík. (Ze 100 g pažitky získá naše tělo 10 mg vitamínu C.) Má cibulové aroma, které povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Používá se čerstvá, ale nedoporučuje se v sušeném stavu, protože ztrácí své aroma. Lepší je pažitku skladovat v zamražené podobě. V kuchyni má široké použití. Dá se jí ochutit chléb s máslem nebo polévky. Výborně chutná nasekaná do salátů či vaječných jídel, kde může nahradit cibuli, která má mnohem dominantnější chuť i vůni, ale i houbových pokrmů. Přidává se i k lehkým rybím specialitám nebo do omáček. Pro svou zelenou barvu bývá nejen kořením, ale i ozdobou jídel na talíři. Listy pažitky jsou zdrojem vitamínu C (až 100 mg ve 100 g čerstvé hmoty), dále obsahují provitamín A, vitamín B2, silici se sírou, minerální látky (soli vápníku, fosforu, draslíku, železa aj.) Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Recept na Pečená sýrová roláda |
|
Rozehřejeme si máslo a za stálého míchání na něm opražíme mouku. Zalijeme mlékem a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Do bešamelu vmícháme sýr a roztavíme. Vmícháme vejce a necháme malinko zchladnout, ale ne moc, aby nám to zase neztuhlo. Vmích...
|
|
|
Nakládané syrečky - recept od maminky |
|
Syrečky nakrájíme na malé kostičky,zamícháme s rozetřeným čenekem a pažitkou a zalijeme olejem aby byly ponořené.Necháme 1 až 2 dny odpočinout v lednici....
|
|
|
Hermelínové bochánky |
|
Hermelín nastrouháme na hrubší nudličky, brambor najemno. Drobně nakrájíme cibuli, šunku a pažitku. Přidáme vejce, sůl, koření a promícháme. Přidáme trochu strouhanky a mouky, aby šly dělat placičky. Uděláme si těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky ...
|
|
|
Naložené sýrové kuličky |
|
Tvaroh, Lučinu a nastrouhaný eidam důkladně promícháme a vytvarujeme kuličky, které obalujeme v koření, nebo i bylinkách. Hotové kuličky dáme do sklenice a prokládáme cibulí nakrájenou na plátky, kapií a drobně nakrájeným česnekem. Zalijeme olejem a nech...
|
|
|
Nejlepší recept na Plněný Hermelín |
|
Hermelín rozkrojíme,obě půlky vydlabeme,do vydlabaného sýru přidáme kousek másla,stroužek česneku,ořechy a pažitku,všechno společně rezetřeme,naplníme vydlabané sýry,zabalíme do původních obalů a dáme rozležet....
|
|
|
Ředkvičkový salát s mozzarelou - recept od maminky |
|
Ředkvičky přepůlíme a nakrájíme na plátky, mozzarelu nakrájíme na kostičky a tvrdý sýr nastrouháme na jemno. Osolíme, opepříme a pokapeme půlkou citronu a promícháme. Salát před každým podáváním promícháme, protože i když jsou ředkvičky na...
|
|
|
Sedlácké Fondue |
|
Z chleba odřežeme vršek a vnitřek vydlabeme. Slaninu pokrájíme na kostičky a osmahneme. Smícháme smetanu a sýr, přidáme pokrájenou papriku, pažitku, vychlazenou slaninu a vegetu. Vše promícháme a chleba naplníme směsí. dáme na vymaštěný plech. Vedle polož...
|
|
|
Smažené sýrové kuličky k vínku nebo pivku |
|
Sýr si nastrouháme na jemno a smícháme s rozšlehanými žloutky se sušeným česnekem a pepřem. Přidáme sekané bylinky a nakonec vmícháme tuhý sníh. Do druhého dne necháme v lednici odležet. Druhy den vykrajujeme lžičkou kousky a hazíme do hodně rozpáleného...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|