|
Recepty -
Studená kuchyně uzenéStudená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka
| Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.
Uzené maso je masný výrobek. Vyrábí se uzením v udírnách. Výroba tohoto masa je jednoduchá. Maso se musí nejprve nasolit buď klasickou solí, sanytrem nebo dusitanovou směsí, přičemž možnosti nasolení jsou tři: nakládání do láku, suché nasolení a solení injekční stříkačkou. V českých podmínkách se nejčastěji užívá nakládání do láku. Kromě soli (rychlosoli) se do masa vetře či mezi jednotlivé vrstvy vloží různé další ingredience, jako např. česnek, cibule, jalovcové bobule, pepř, cukr apod. V láku se maso nechá odležet určitou dobu, která je odvislá na použitém způsobu solení. Po tuto dobu je třeba maso průběžně kontrolovat. Takto připravené maso se vkládá do udírny, kde se vyudí. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů | |
Recept na Jednohubky s lososem a kaviárem |
|
Rohlíky nakrájíme na 20 šikmých plátků,které potřeme změklým máslem.Do středu každé jednohubky položíme kousek lososa a na něj na špičku nože kaviár.Zdobíme kouskem salátu,nakrájenou paprikou a petrželkou.do hotových jednohubek napícháme párátka....
|
|
|
Recept na Norské vejce |
|
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský sal...
|
|
|
,,Dortík" z toustového chleba |
|
Připravíme si pečící papír nebo alobal, na kterém budeme naše dílko tvořit. Já dělala 3 plátky chleba vedle sebe. Namažeme první příchutí pom.másla - pořadí je na vás, poklademe šunkou nebo salámem. Poklademe dalšími plátky posunutými tak, aby celý ...
|
|
|
Recept na Špenátová rolka |
|
Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí. Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do vychladlé hmoty. Těsto rozetřeme na plech , na kterém již máme pečící papír a d...
|
|
|
Lososové rolky |
|
Umícháme Lučinu se sýrem, nakrájenou pažitkou, nebo bazalkou, nastrouhanou citronovou kůrou a trochou šťávy z citronu. Řádně promícháme a můžeme trošku osolit, ale opatrně, podle toho, jak máme slaného lososa. Na alobal, nebo folii si rozložíme lososa, tak...
|
|
|
Závin z listového těsta s česnekem |
|
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si ingredience rozdělíme na 2 poloviny. Polovinu listového těsta rozválíme na placku asi 20x40 cm. Kysanou smetanu, tavený sýr a česnek vidličkou umícháme na kaši.Protože na potření závinů nám bude stačit půlka vejce...
|
|
|
Nejlepší recept na Paštika z uzené makrely a vinného želé |
|
Maso promačkáme s mascarpone, citronovou šťávou, kůrou a kořením. Můžeme buď pomocí mixéru nebo promícháme vidličkou, či jen rukou. Na povrch zamáčkneme pár brusinek, které dáme i z druhé strany. Vtlačíme do formičky a zaljeme asi 3 lžícemi rozpušt...
|
|
|
Recept na Plněná veka III. |
|
Veku rozřízneme v půlce, vydlabem (vydlabané vložíme do misky) přidáme pomazánkové máslo, rozkrájenou cibuli, vejce, salám rozetřený česnek, nebo bylinkovo – česnekové koření, vše promíchat a přidat želatinu dle návodu . Plníme do veky a dáme ztuh...
|
|
|
Recept na Silvestrovské lososové rolky s koprem |
|
Lososové plátky si nařežeme na obdélníky, pokud jsou veliké, tak ještě na polovinu šířky. Do misky si dáme tavené sýry, bylinkové máslo, kopr, hořčici, ocet, cukr a vymícháme hladkou hmotu-můžeme i našlehat ručním mixérem. Dochutíme ještě pepřem a s...
|
|
|
Košíčky se žloutkovou pěnou - recept od maminky |
|
Z prísad vypracujeme cesto a necháme v chladničke asi 30 min odležať. Potom odoberáme kúsky cesta a vtláčame ich do formičiek-košíčkov. Uložíme na plech a upečieme pri strednej teplote. Teplé košíčky opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť. Vajcia rozreže...
|
|
|
Špenátové roládky - recept od maminky |
|
Na oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku, přidáme špenát, podusíme, přidáme česnek dle chuti a necháme vychladnout. Pak přidáme 2 žloutky, mouku s práškem a nakonec sníh ze 2 bílků. Rozetřeme na pečící papír a upečeme v mírně vyhřáté troubě...
|
|
|
Pomazánka "co dům dal" |
|
Maso nameleme nebo rozsekáme najemno, cibuli nakrájíme najemno, vejce a okurek nastrouháme najemno, a smícháme se zbytkem potravin....
|
|
|
| Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|