|
Recepty -
Studená kuchyně mlékoStudená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka
| Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.
Mléko je produkt mléčných žláz samic savců. Mléko je základním zdrojem výživy hlavně pro mláďata, která z tzv. "mleziva" získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění své imunity. Kravské mléko má nižší obsah cukru (4,5 - 5 % laktózy) a vyšší obsah bílkovin (3,2 - 3,6 %), a obsahuje asi 3,5 % - 6,5 % mléčného tuku, 8,5 % - 9,0 % tukuprosté sušiny a asi 88 % vody. Jeho hlavní protein (80 %) je sýrovina (kasein), zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku. Mléko se zpracovává na mléčné výrobky jako jsou smetana, máslo, jogurt, sýr, syrovátka, laktóza, sušené mléko a mnoho jiných potravinových přísad a průmyslových produktů. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů | |
Chlebíčky z domácí večky |
|
Vytvoříme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí a smícháme se zbylými surovinami. Utvoříme vláčné těsto, které ihned vytvarujeme do veček (3-4)a vytvoříme vrut otočením večky. Takto nachystané večky necháme cca 2O minut vykynout na teplém místě. Pot...
|
|
|
Slaný kynutý závin - recept od maminky |
|
Z mouky, mléka, oleje a droždí vypracuje těsto jako na buchty a necháme vykynout, po vykynutí rozválíme placku, kterou potřeme strouhaným sýrem promíchaným s vajíčkem, narovnáme párek, pórek, špek, papriku, posypeme grilovacím kořením a zabalíme. Potřeme r...
|
|
|
Nejlepší recept na Letní obložené chlebíčky |
|
Z mléka, vajec, mouky vytvoříme klasické vajíčkové těsto. Přidáme trochu papriky a pepř a rozmícháme ve vláčné těstíčko. V něm pak obalujeme jednotlivé plátky veky a ty pak smažíme na rozpáleném oleji. Pozor smaží se rychle. Nakrájíme si rajčata a ...
|
|
|
Tvarohová pomazánka s matesy |
|
Matesy si nakrajíme na nudličky a poté nakrájíme na kostičky. !!OLEJ Z MATESŮ SI PONECHÁME STRANOU!! Nakrájené matesy vložíme do větší misky a přidáme tvaroh s nakrájenou cibulkou. Řádně promícháme a přilijeme olej z matesů. Jestli máte raději "řidší...
|
|
|
Tvaroh s čokoládou (VESNA) |
|
Šlehačku, cukry a tvaroh ušleháme šlehačem, až začne houstnout přidáme mléko tolik, aby krém nebyl ani řídký ani moc hustý (čokoláda by nám pak protekla), nalijeme asi do 6 skleniček,(může být i více nebo méně jak kdo chce velké porce).Čokoládu si roz...
|
|
|
Slaný dort trochu jinak - recept od maminky |
|
Zeleninu si uvaříme v mírně osolené vodě.(lze přidat i kmín) Schladlou zeleninu nakrájíme spolu s klobáskou na malé kostičky. Těsto: nejprve smícháme "suché" suroviny(koření dle chuti) prdopeče.. Poté přilijeme olej, mléko a z vajíčka pouze žloutek....
|
|
|
|
|
Nejlepší recept na Palačinky se šunkou a lučinou |
|
Do mléka připáme špetku soli, vejce, mladkou mouku a ušleháme těsto na palačinky. Palačinky smažíme na teflonové pánvi na sucho. Poté na palačinku rozetřeme Lučinu a přidáme plátky šunky. Palačinku svotáme a jíme! :) :)...
|
|
| |
| Nalezeno: 9 receptů | Zobrazuji: 1-9 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|