|
Recepty -
Studená kuchyně masoxStudená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka
| Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.
Masox je tradiční univerzální bujón, který dá vašemu jídlu jedinečnou masovou chuť a potřebnou "šťávu". Díky unikátní receptuře, v níž je použito více než 30 různých přísad, se totiž Masox hodí do všeho – od polévek přes omáčky, masové a zeleninové pokrmy až k přílohám. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Cuketová terina |
|
Formu na terinu (hranatý biskupský chlebíček) vyložíme potravinovou fólií. Cuketu opatrně podélně nakrájíme na hodně tenké plátky a povaříme do poloměkka v osolené vodě s přídavkem masoxu. Cuketa se nesmí rozvařit, musí zůstat trochu pevná. Ihned ji zc...
|
|
|
Recept na Recept na vaječnou tlačenku |
|
Nakrájet uvařená vajíčka, salám a cibuli, vše dát do misky přidat Majolku®, sůl a pepř a promíchat. Želatinu připravit dle návodu s masoxem, nechat vychladnout a promíchat se surovinami. Hmotu nalijeme buď do tlačenkových sáčků nebo do formy . Do f...
|
|
|
Recept na Želatinová vajíčka |
|
Nálev ze zeleniny si slijeme do odměrky a do 300ml doplníme vodou. Půl nálevu 150ml si naliju do malého kastrůlku a dám na chvíli povařit. Můžu osolit, opepřit, přidat trošinku octa a pod. Pak odstavím, nechám chvíli postát, asi 2-3 minuty. Pak do něj zamích...
|
|
|
Vaječná tlačenka - recept od maminky |
|
Moravanku si zcedíme, nakrájíme na drobno okurky z moravanky, přidáme nasekané vejce, nakrájený salám na nudličky, Majolku® 250 ml a nakonec vlijeme želatinu (dle návodu)přidáme rozvařený masox do želatiny a vše smícháme dohromady. Dávám to do srnčího ...
|
|
|
Nejlepší recept na Nejen Novoroční aspikové srdíčko |
|
Scedíme Moravanku a nálev doplníme vodou na 600 ml (množství je na 2 želatiny z Labety). Nálev dochutíme octem, cukrem a solí a podle receptu na obalu uděláme želatinu. Dno formy si vylijeme silnější vrstvou želatiny a dáme do chladna vytuhnout. Z šunky, sýru ...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|