|
Recepty -
Studená kuchyně lososStudená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka
| Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.
Losos je český rodový název pro několik druhů lososovitých ryb z rodů Salmo a Oncorhynchus. Losos a bílé lehké víno, to je ideální spojení chutí. V kombinaci se smetanovou omáčkou je vhodný i sekt či šumivé víno. Ano, maso z lososa je považováno za jedno z nejlahodnějších rybích mas. Navíc je mimořádně prospěšný našemu zdraví. Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Nedostatek těchto důležitých látek může mít za následek suchou pokožku, únavu, lámavost vlasů a nehtů, zácpu, poruchy soustředění, deprese a bolesti kloubů. Prostě vše, co jsme zvyklí dávat do škatulky civilizační neduhy. Příčinou je nízký příjem těchto látek, které působí blahodárně na srdeční činnost, zdraví cév i nervové soustavy. Losos dále obsahuje vitamíny skupiny B, selen, vitamín D, draslík a dobře stravitelné bílkoviny. Jeho maso je jemné, ale pevné a neobsahuje malé kosti, dokonce v části u ocasu nejsou žádné kosti. Barva masa může být různá, od růžové po tmavě červenou. Losos je báječnou pochoutkou a je poměrně cenově dostupný, koupíme ho buď zmrazeného nebo čerstvého. U čerstvého masa dáváme bedlivý pozor na kvalitu. Pak ho můžeme podávat i v syrové "úpravě" s koprovou marinádou, ale běžnější je jeho krátké vaření, dušení či zapékání. Oblíbený je uzený losos nebo tatarský biftek z lososa. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů | |
|
Recept na Jednohubky s lososem a kaviárem |
|
Rohlíky nakrájíme na 20 šikmých plátků,které potřeme změklým máslem.Do středu každé jednohubky položíme kousek lososa a na něj na špičku nože kaviár.Zdobíme kouskem salátu,nakrájenou paprikou a petrželkou.do hotových jednohubek napícháme párátka....
|
|
|
Recept na Norské vejce |
|
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský sal...
|
|
|
Sushi / Maki a California Rolls - recept od maminky |
|
Rýži připravíme dle návodu, přidáme octový nálev a necháme vychladnout. Maki sushi: Na bambusovou podložku dáme mořskou řasu, kterou poklademe s centimetrovým okrajem po celé délce rýží. Dle chutě potřeme wasabi pastou a poklademe v jedné řadě zelenin...
|
|
|
,,Dortík" z toustového chleba |
|
Připravíme si pečící papír nebo alobal, na kterém budeme naše dílko tvořit. Já dělala 3 plátky chleba vedle sebe. Namažeme první příchutí pom.másla - pořadí je na vás, poklademe šunkou nebo salámem. Poklademe dalšími plátky posunutými tak, aby celý ...
|
|
|
Aspik s uzenou rybou - recept od maminky |
|
Želatinové plátky namočíme do studené vody. Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru. Odstavíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačk...
|
|
|
Lososové jednohubky |
|
Z lososa vytlačiť olej, mäkke maslo zo syrom vyšlahať, pridať lososa a kyslu smotanu a znova vyšlahať na penu. Na nakrajane rohliky vytlačať penu cez cukrarenske vrecko z ozdobnym koncom, navrch posypať trochu petržlenovej vňati na okrasu(nemusi byť!)....
|
|
|
Recept na Špenátová rolka |
|
Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí. Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do vychladlé hmoty. Těsto rozetřeme na plech , na kterém již máme pečící papír a d...
|
|
|
Lososové rolky |
|
Umícháme Lučinu se sýrem, nakrájenou pažitkou, nebo bazalkou, nastrouhanou citronovou kůrou a trochou šťávy z citronu. Řádně promícháme a můžeme trošku osolit, ale opatrně, podle toho, jak máme slaného lososa. Na alobal, nebo folii si rozložíme lososa, tak...
|
|
|
Recept na Silvestrovské lososové rolky s koprem |
|
Lososové plátky si nařežeme na obdélníky, pokud jsou veliké, tak ještě na polovinu šířky. Do misky si dáme tavené sýry, bylinkové máslo, kopr, hořčici, ocet, cukr a vymícháme hladkou hmotu-můžeme i našlehat ručním mixérem. Dochutíme ještě pepřem a s...
|
|
|
Sushi II. |
|
Nejdříve si pořádně propláchneme rýži než s ní bude téct čirá voda, potom ji dáme vařit v poměru 1:2 (1hrnek rýže 2hrnky vody)vodu můžeme osolit .. až se začne voda vařit přikryjeme pokličkou snížíme na minimum a necháme vařit cca 25minut ,až je rý...
|
|
|
brokolicová a lososová pomazánka |
|
brokolicová: v miske rozmiešame maslo a syr, pridáme brokolicu a všetko rztlačíme vidličkou, dochutíme podľa potreby. lososová:cibuľku spolu s pomazánkovým maslom a drveným lososom rozmiešame. Dochutíme šťavou z citrónu....
|
|
|
| Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|