|
Recepty -
Studená kuchyně listové těstoStudená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka
| Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.
Listové těsto je pracné, proto ho často kupujeme. Listové těsto je lehké, křehké, kynuté těsto obsahující několik vrstev tuku. Na přípravu tohoto těsta je zapotřebí dvou druhů těst, které na konci procesu spojíme dohromady. Recept na listové těsto. Určitě stojí za to si připravit vlastní křehké a loupavé listové těsto doma. Jak vypadá recept na listové těsto, jak si listové těsto udělat sami doma a jak listové těsto využít? Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Nejlepší recept na Šnečci s mletým masem Stenly |
|
Listové těsto potřeme slabě (asi 1/2 cm) sekanou. Posypeme paprikou a semínky. Zavineme a nakrájíme na plátky 1cm silné. Na každé kolečko dáme kousek ananasu a přikryjeme sýrem. Upečeme do růžova při 250°C asi 10 min....
|
|
|
Závin z listového těsta s česnekem |
|
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si ingredience rozdělíme na 2 poloviny. Polovinu listového těsta rozválíme na placku asi 20x40 cm. Kysanou smetanu, tavený sýr a česnek vidličkou umícháme na kaši.Protože na potření závinů nám bude stačit půlka vejce...
|
|
|
Nejlepší recept na Mexiko šátečky |
|
Cibuli pokrájíme a zapěníme na másle.Přidáme zeleninu a podusíme.Potom kečup a feferonky nebo chilli a promícháme a ještě chvíli podusíme.Necháme trochu zchladnout. Těsto vyválíme na tenko a nakrájíme na čtverce,asi 8 x 8 cm.Na každý čtverec naneseme lž...
|
|
|
Slaný štrůdl dle chutí |
|
Rozválíme si listové těsto na tenký plát. Ten potřeme kečupem a posypeme kořením. Na to poklademe kolečka šunky a zasypeme sýrem.¨ Smotáme do nohavice, kterou potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou. Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Hotový št...
|
|
|
Dezertky |
|
Listové těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce (velikost dle vlastního uvážení, já dělám 7x7 cm) Čtverec přehneme na trojúhelník a z obou stran nařízneme okraj asi 1 cm (viz 3 foto). Pak znovu rozložíme na čtverec a proříznuté špičky mezi sebou provlék...
|
|
|
Chlebíčky z listového těsta |
|
Troubu si zapneme na cca 200°C. Listové těsto rozložíme, potřeme celé vajíčkem rozmíchaným se lžící vody, rozkrájíme (výborně to jde rádýlkem na pizzu) na delší straně na 5 pruhů, poté podélně rozpůlíme - tím nám vyjde 10 obdélníků. Těsto pro...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|