|
Recepty -
Studená kuchyně korpusStudená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka
| Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.
Korpus je upečená část dortu, která se dále zdobí a upravuje. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů | |
Slaný dort kulatý |
|
V DP zadělat a nechat vykynout těsto. Formu o průměru 20cm vystříknout olejem, nebo vymazat. Těsto nalít a zarovnat, 10 min nechat ještě dokynout a na 160°C péct cca 30min dle trouby. Hotový korpus nechat vychladnout,dvakrát proříznout, nerovný vršek odřízn...
|
|
|
Dort ze salámu a sýrů |
|
Připravíme si kulatou formu na pečení. Z toastového chleba odkrájíme kůrky a vyložíme jím dno formy. Na chléb namažeme pomazánku( postup na jakoukoliv pomazánku jistě každý zná). Dáme další vrstvu pomazáky a tak pokračujeme až dokud nám pomazánka vyst...
|
|
|
Babiččin chlebový dort - recept od maminky |
|
Všechny ingredience smícháme dohromady a asi 30 minut necháme kynout. Po té půlhodině těsto přendáme do (vymazané a vysypané) dortové formy a necháme ho ještě 20 minut kynout. Potom potřeme těsto vodou a dáme do vyhřáté trouby. Po dalších 20ti minutách zn...
|
|
|
Chlebový dort - prsa |
|
Nejprve si upečeme korpus. Všechny ingredience smícháme a necháme asi 30 minut kynout. Potom těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a necháme ještě 20 minut kynout. Pak těsto potřeme vodou se solí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 st. Po 20-ti minutá...
|
|
|
| Nalezeno: 4 receptů | Zobrazuji: 1-4 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|