Utopenci v aspiku |
|
Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu -podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3minut vařit do láku oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Špekáčky „svlékneme z kůže“ a nakrájí...
|
|
|
Nejlepší recept na Drůbeží tlačenka (ze zbytků) |
|
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Kabanos a uvařena vejce nakrájíme na kostky, přidáme koření a vše promícháme. Přidáme syrová vejce, očištěn...
|
|
|
Nejlepší recept na Paštika z králíka |
|
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme maso a umeleme spolu s bůčkem. Přidáme propasírovanou cibuli i se šťávou z dušení králí...
|
|
|
Utopenci - nejlepší co známe - recept od maminky |
|
Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... ) Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí. Necháme odležet asi týden, ale ji...
|
|
|
Aspikové bábovičky |
|
Zeleninovou směs scedíme a nálev doplníme vývarem z koření (nové koření,celý pepř,bobkový list) a vodou do 1/2 lt. Pokud máme, můžeme použít na doplnění i lák z okurek. Zamícháme a dochutíme podle potřeby solí, octem a cukrem. Z tohoto množství -500 m...
|
|
|
Domácí rosol |
|
Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbír...
|
|
|
Recept na Nakládaný bůček"po našem" |
|
Opláchnutý bok i s kůží volžíme do hrnce, přidáme česnek, koření, zalijeme vařící vodou va vaříme do měkka(v papiňáku cca 45minut). Necháme mírně vychladit, abychom jsme si při obalování nepopálili prsty:-) V míse smícháme sypké koření, bok v n...
|
|
|
Slaný kynutý závin - recept od maminky |
|
Z mouky, mléka, oleje a droždí vypracuje těsto jako na buchty a necháme vykynout, po vykynutí rozválíme placku, kterou potřeme strouhaným sýrem promíchaným s vajíčkem, narovnáme párek, pórek, špek, papriku, posypeme grilovacím kořením a zabalíme. Potřeme r...
|
|
|
Sulc (huspenina) |
|
Nožičky, kolena a jazyk zalejeme studenou vodou, aby byly ponořené, přidáme koření v látkovém uzlíčku, osolíme a necháme zvolna vařit do hodně měkka. Uvařené částečně vychladlé maso obereme z kostí (jazyk je nutno oloupat), zvážíme, nakrájíme na drob...
|
|
|
Recept na NAKLÁDANÉ ŠPEKÁČKY S HERMELÍNEM |
|
Nejdříve si připravíme nálev: vodu a ocet přivedene k varu. Přidáme DEKO, olej,bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme asi 5 mimut. Po vypnutí přidám cibuli nakrájenou na kolečka. Hermelín a špekáčky nakrájím na přibližně stejně velké dílky. Mora...
|
|
|
Kuřecí chuťovky - recept od maminky |
|
1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí v odstavci č. 1. Potom si nakrájíme maso na kousky tak akorát do pusy, které dáme přes noc do marinády. Na druhý den maso posypeme country kořením /opatrně, marináda je slaná/, balíme do plátků...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Masová paštika |
|
Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme. Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanou játrou s cibulkou. Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové kořen...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Nakládaná variace sýrů |
|
Sýry nakrájíme na kostky velké jak chcete. Z tvarohu a 200 gr goudy- nastrouhané utvoříme tužší hmotu, z které válíme kuličky a obalíme v provensálském koření nebo v mleté paprice. Cibuli na kolečka, česnek oloupat a jednu paličku prolisovat a jednu na plá...
|
|
|
Domácí paštika (od Janičky) |
|
Maso uvaříme a semeleme. Játra semeleme syrová. Dohromady smícháme maso, játra, syrová vejce, sůl, pepř, na špičku nože mleté nové koření a nastrouhanou půlku muškátového oříšku. K tomu všemu přidáme cca 1 litr vývaru z masa. V mixéru vše řádně pr...
|
|
|
Kanapky podle paní Gáborové |
|
nejprve si připravíme aspik asi stupeň 8 To znamená na 1 litr vody 8 dkg aspiku nám bude stačit 200 ml vody a 3 dkg aspiku Aspik zalijeme 200 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom zahřejeme, pozor nesmí se vařit max. na 80 C a necháme schladit....
|
|
|
Nakládaný lilek s fetou |
|
Lilky podélně nakrájíme na co nejuzší plátky, smícháme s mořskou solí a necháme nejméně půl dne vypotit a změknout. Vhodné je použít mřížku na pečivo nebo rošt z trouby, který postavíme na plochu k okapívání nádobí nebo velký tác (viz foto). něko...
|
|
|
Aspik |
|
Svaříme si nálev a nechám ho odstát než si nachystám suroviny do aspiku. Šunku naplním salátem a smotám do ruliček. Na dno formy dám uvařená nakrájená vajíčka, proložím to okurkama a paprikou, na to naskládám ruličky šunky a pak zase vajíčka a okurek a ...
|
|
|
Slaný dort trochu jinak - recept od maminky |
|
Zeleninu si uvaříme v mírně osolené vodě.(lze přidat i kmín) Schladlou zeleninu nakrájíme spolu s klobáskou na malé kostičky. Těsto: nejprve smícháme "suché" suroviny(koření dle chuti) prdopeče.. Poté přilijeme olej, mléko a z vajíčka pouze žloutek....
|
|
|