|
Recepty -
Studená kuchyně kmínStudená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka
| Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.
Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného (Carum carvi). Jde o jedno z nejstarších používaných evropských koření. Jeho používání je doloženo už ze starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství (pokmínovaný chléb), v konzervárenství, v likérnictví, ve farmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů. Obsažený karvon pozitivně ovlivňuje trávení. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů | |
Nejlepší recept na Harissa - pálivá pasta |
|
Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice. Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť. Do mixovacej nádoby nasypeme koriander, rímsky kmín, soľ,cesnak a scedené chilli papričky. Vložíme ponorný mixéra a mixujem...
|
|
|
Nejlepší recept na Drůbeží tlačenka (ze zbytků) |
|
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Kabanos a uvařena vejce nakrájíme na kostky, přidáme koření a vše promícháme. Přidáme syrová vejce, očištěn...
|
|
|
Recept na Nakládaný bůček"po našem" |
|
Opláchnutý bok i s kůží volžíme do hrnce, přidáme česnek, koření, zalijeme vařící vodou va vaříme do měkka(v papiňáku cca 45minut). Necháme mírně vychladit, abychom jsme si při obalování nepopálili prsty:-) V míse smícháme sypké koření, bok v n...
|
|
|
Salámový dort |
|
Program těsto. Dortovou formu vymažeme, nebo použijeme papír na pečení, vložíme těsto, necháme ještě 20 minut kynout, potřeme slanou vodou a dáme na cca 30 minut péct na 180 C. Opět potřít slanou vodou a necháme dopéct do zrůžovění. Po upečení a vychlad...
|
|
|
Recept na Slaný chlebový dort |
|
Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymyzané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi 45 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a 2x ho prořízneme. Díly p...
|
|
|
Slaný dort trochu jinak - recept od maminky |
|
Zeleninu si uvaříme v mírně osolené vodě.(lze přidat i kmín) Schladlou zeleninu nakrájíme spolu s klobáskou na malé kostičky. Těsto: nejprve smícháme "suché" suroviny(koření dle chuti) prdopeče.. Poté přilijeme olej, mléko a z vajíčka pouze žloutek....
|
|
|
|
Nejlepší recept na Nachos party |
|
Guacamole: Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužninu a vidličkou ji trochu rozmačkáme. Rajče rozpůlíme a odstraníme tekutý vnitřek (můžeme si ho schovat do nějakého dalšího pokrmu). Dužninu pokrájíme na drobné kostičky. Rozmačkané...
|
|
|
Pečený chlebový dort - recept od maminky |
|
Lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí rozmícháme v trošce vlažné mouky. V míse smícháme prosetou mouku s kmínem a solí, přimícháme mléko, ocet, zbylé mléko a nakonec také vzešlý kvásek. Ze směsi vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu vy...
|
|
|
Chutná tlačenka |
|
Bůček, kabanos a uvařená vejce nakrájíme na kostky, přidáme koření a smícháme. Přidáme syrová vejce a směs dobře promícháme. Tuto směs naplníme do tlačenkových střev a vaříme 3/4 hodiny na jedné a 3/4 hodiny na druhé straně. Uvařenou tlačenku nechá...
|
|
|
Babiččin chlebový dort - recept od maminky |
|
Všechny ingredience smícháme dohromady a asi 30 minut necháme kynout. Po té půlhodině těsto přendáme do (vymazané a vysypané) dortové formy a necháme ho ještě 20 minut kynout. Potom potřeme těsto vodou a dáme do vyhřáté trouby. Po dalších 20ti minutách zn...
|
|
|
Játrová kuřecí paštika - recept od maminky |
|
Na pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra. Smažíme, dokud nejsou ze všech stran "zatáhlá" - ne moc zprudka, aby se stihla udělat. Přilijeme brandy a ještě chvíli prov...
|
|
|
Chlebový dort - prsa |
|
Nejprve si upečeme korpus. Všechny ingredience smícháme a necháme asi 30 minut kynout. Potom těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a necháme ještě 20 minut kynout. Pak těsto potřeme vodou se solí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 st. Po 20-ti minutá...
|
|
| |
| Nalezeno: 13 receptů | Zobrazuji: 1-13 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|