|
Recept na Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou
Recept na Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
viz postup.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou
Recept na Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou: 1. den: 1 - 2 kg žebírek nebo libovějšího vepř. boku (špička) nálev: voda, 3 bobkové listy, 5 nových koření, 10 celých pepřů, sůl - žebírka nařízneme až ke kosti, dáme na hodinku vařit do vody s kořením, slijeme, necháme trochu vychladnout, naložíme do marinády: marináda: Olej, kečup, plnotučná hořčice, zázvor, med, sůl, pepř, červená kari pasta - vše dáme do zavařovací sklenice a promícháme (neuvádím přesné množství, každý si ochutnejte a dochuťte podle chuti - já mám raději sladší a ostřejší, takže víc medu, zázvoru a kari pasty:-). Maso dáme do pekáčku, ze všech stran potřeme řádně marinádou a necháme do druhého dne odležet. 2. den: Maso v pekáčku jen podlijeme vodou, hojně posypeme Staročeským kořením od Vitany a dáme na mírno péct - asi 2 hodinky. Pak vyjmeme na jiný pekáč a necháme ve vypnuté troubě na teple. V hrnečku s trochou vody rozmícháme 2 lžičky škrobu, přidáme 2 lžíce kečupu a cukru, 3 lžíce octa balsamico, trochu sojové omáčky a asi 5 stroužků rozmačkaného česneku. Nalijeme do pekáčku s výpekem, případně dolijeme vodu do potřebné hustoty a na plotýnce necháme provařit. Žebírka podáváme s čerstvým chlebem a sladkokyselou omáčkou. Doporučuje se jíst rukama a řádně se oblizovat :-))
Poznámka k receptu na Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou: Jen ještě dodávám pár drobností - při pečení je dobré tak v půlce pečení žebírka obrátit. Péct opravdu na mírno - mám plynovou troubu a stáhnu jí, co se dá. Během pečení - polévat šťávou. Dobrou chuť:-)) http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sofie1973
- Datum vložení: 14.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: viz postup
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeská žebírka se sladkokyselou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|