|
Recept na Srbský smažený řízek
Recept na Srbský smažený řízek je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Srbský smažený řízek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 telacie rezne (alebo bravcove) 100 g struhany syr (ja som pouzila tilsiter) 1 CL kysla smotana hladka muka, vajce, struhanka na trojobal olej na vyprazanie sol.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Srbský smažený řízek
Recept na Srbský smažený řízek: V Srbsku pouzivaju na plnenie tohto rezna nieco, co sa vola kajmak. Na mojich strankach som pridala odkazy, ako kajmak vyzera. Skusila som ho nahradit nastruhanym syrom na velkej slzicke a zmiesanym s hustou kyslou smotanou. Hmota by mala byt tvarna a pevna …asi ako plastelina. Rezne som rozklepala na velmi tenko a snazila som sa o co najpravidelnejsi tvar..nieco ako obdlznik. Maso zlahka posolime a zo syrovej plasteliny vytvarujeme sulok na celu dlzku rezna. Okraje masa na kazdom konci sulku zahneme dovnutra, aby nam zmes nevytekala, a maso zrolujeme do rolady. Masove rolady obalime v trojobale (muka, rozslahane posolene vajicko, struhanka). V zaujme zabezpecenia naplne , obalenie vo vajci a struhanke zopakujeme. Vyprazame klasickym sposobom vo vyssej vrstve rozohriateho oleja, zo vsetkych stran. Vyprazame trosku dlhsie ako obyc rezne, aby sa zakrutene maso dostatocne prepieklo. Podla srbskej tradicie sa tento rezen podava z tatarskou omackou, citronom a hranolkami.
Poznámka k receptu na Srbský smažený řízek: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2871
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srbský smažený řízek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 08.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 telacie rezne (alebo bravcove) 100 g struhany syr (ja som pouzila tilsiter) 1 CL kysla smotana hladka muka, vajce, struhanka na trojobal olej na vyprazanie sol
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srbský smažený řízek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srbský smažený řízek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srbský smažený řízek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|