|
Recepty -
Slané pečivo vegetaSlané pečivo - návody k vaření - online kuchařka
| Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření.
Vegeta je celosvětově prodávaná přísada do jídla. Tvoří ji směs koření a různých druhů zeleniny. V České republice je Vegeta vyráběna společností Vitana ve výrobním závodu ve Varnsdorfu. Vitana nabízí tři typy Vegety: Vegetu Original, Pikant a Bylinkovou. Vegety s příchutí (bylinková a pikant) jsou bez přidaného glutamátu a konzervačních látek. Vegeta Original obsahuje: karotku, petržel, cibuli, pastinák, celer, libeček, česnek, cukr, přírodní zeleninové aroma, jedlou sůl, látku zvýrazňující chuť a vůni. Vegeta Pikant obsahuje: papriku sladkou mletou 14 %, česnek sušený mletý, cibuli sušenou mletou, cukr, zázvor mletý, pepř černý mletý, pepř červený drcený, list petržele , chilli chipotle mleté 0,5 %, celer kořen sušený mletý a jedlou sůl. Vegeta Bylinková obsahuje: bazalku, oregáno, šalvěj, rozmarýn, česnek, cibuli, pastinák, papriku červenou, petrželovou nať, rajčata, celer, bobkový list, glukózu, jedlou sůl a barvivo riboflavin. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Plněné rohlíčky - slané |
|
Těsto: Ze surovin na těsto vypracujeme těsto. Možná budeme muset přidat ještě trochu mouky, aby se nelepilo. Záleží na druhu jogurtu ... Poté ho vyválíme na kruhový plát, a rozdělíme na osminky. Na každý kraj(široký) dáme náplň a zabalíme směrem ke st...
|
|
|
Nejlepší recept na Škvarkové Terčiny tyčinky |
|
Smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva,přidáme pomleté škvarky,nemletý mák,špetku pepře,vegetu,mořskou nebo obyčejnou sůl a s mlékem podle potřeby vypracujeme na vláčné těsto. Necháme v ledničce odpočinout asi 1 hodinu. Pak vyválíme na pomoučen...
|
|
|
Nejlepší recept na 2 záviny z listového těsta |
|
1. S kečupem a sýrem Na plát natřeme kečup a poklademe plátky sýra, zsvineme, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Upečeme. 2. S cibulí Nakrájené cibule usmažíme na másle do zlatova, přidáme 2 lžíce mouky, 200ml mléka a povaříme do velmi husté kaše. Och...
|
|
|
Recept na Slaný závin pokaždé jinak |
|
Listové těsto rozválíme, poklademe plátkovým sýrem . Usmažíme na oleji pokrájený salám, přidáme pórek, nebo celenou cibulku a vejce - usmažíme směs jako vaječinu. Směs dáme na plátkový sýr a vše zamotáme jako závin. Aby spoje lépe držely, potřeme je ...
|
|
|
Česnekový závin |
|
Zaděláme si těsto a necháme 1 hodinu kynout. Suroviny na nádivku si smícháme dohromady. Z vykynutého těsta uděláme 4 díly. Každý díl rozválíme, potřeme nádivkou a trochu si necháme na potření z vrchu. Posypeme trochu vegetou a přehneme jako závin. Vlož...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|