|
Recepty -
Slané pečivo rozmarýnSlané pečivo - návody k vaření - online kuchařka
| Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření.
Rozmarýn lékařský nazývaný též rozmarýna lékařská (Rosmarinus officinalis) je stálezelená léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých keřovitého vzrůstu. Jméno této silně aromatické rostliny pochází z latiny. Jako koření se užívají listy jehličkovitého vzhledu, sušené i čerstvé, celé i drcené či jemně mleté. Pomáhá lepšímu trávení, vylučování žluči a moči, proti nadýmání, při nízkém krevním tlaku. Je třeba opatrnosti, může ve velké množství zdraví škodit. Používá se buď samotná nebo jako součást provensálského koření. Dodává jídlům trpce kořeněnou chuť, vůní se podobá kadidlu. Užívá se při přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb a rajských. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů | |
Rychlé krekry |
|
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a vyválíme asi na 4 mm silný plát. Rádýlkem vykrajujeme tvary (lze použít i různé formičky). Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme na 160 stupňů, dokud nezezlátnou. Skvělé jsou i druhý den...
|
|
|
Plněná focaccia |
|
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme na ovál, polovinu těsta poklademe náplní, přiklopíme druhou půlkou těsta, čímž...
|
|
|
Recept na Trhací chlebík (Pull Apart Bread) |
|
- těsto jsem míchala robotem, z 1,5 výše uvedené dávky - pekla jsem ve formě na chleba (taková větší forma na biskupský chleba). Z vody, cukru, trochy hladké mouky (odebrané z odváženého množství) a droždí uděláme kvásek, který je třeba nechat asi 15-...
|
|
|
Parmezánové tyčinky |
|
1.Ve velké míse promícháme třetinu mouky s parmezánem,rozmarýnem, pepřem a droždím.Přidáme vodu, další třetinu mouky a vytvoříme měkké těsto. Zbylou mouku nasypeme na pracovní plochu.Těsto vyklopíme na plochu a hněteme asi 10 minut, dokud nebude hladké a ...
|
|
|
Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny - recept od maminky |
|
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto. Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich dáme stranou a zbytek zapracu...
|
|
|
Nejlepší recept na Fajne slane pečivo |
|
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Sůl a ostatní koření rozdrtíme v hmoždíři a promícháme s moukou. Přidáme Heru, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto ( těsto vypracujete nejlépe rukama .-)), které necháme vykynout. Těsto rozválíme, krájíme, tyči...
|
|
|
Focaccia klasická |
|
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a...
|
|
|
Kořeněný bramborový chléb - recept od maminky |
|
Z jedné lžičky mouky, lžičky vlažné vody, droždí a lžičky cukru zaděláme kvásek. Mouky promícháme se solí a kořením, přidáme droždí a vodu. Pak spolu s brambory zaděláme těsto, které má na povrchu tvořit bublinky. Ručně to trvá nejméně 15 minut....
|
|
|
Slaninovo - parmazánový dýňový koláč |
|
Dýňovou dužinu pokrájíme na kostičky a vložíme na pařák do hrnce s vodou, necháme vařit 10-12 minut, dokud nezměkne. Poté ji nahrubo rozmačkáme. Troubu si předehřejeme na 200C. Dýni, mouku, prášek do pečiva, na kostičky nakrájenou část slaniny, rozmar...
|
|
|
Nejlepší recept na Rohlíčky s česnekem |
|
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme kulatý plát, který nakrájíme na trojúhelníčky, smotáme rohlíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme hrubou solí. Pečeme 20 až 30 min. na 200°C....
|
|
|
| Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|