|
Recepty -
Slané pečivo olivySlané pečivo - návody k vaření - online kuchařka
| Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření.
Oliva je plodem olivovníku, jehož kolébkou je Asie. Dnes se s ním běžně setkáme ve středozemních oblastech Evropy. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých. Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, pomocí olivového oleje lze pomoci v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů | |
Slané jednohubky z listového těsta |
|
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Suroviny na náplně nakrájíme na malé kousky (sýry na silnější plátečky, olivy na poloviny nebo na kolečka, rajčat...
|
|
|
Olivový chlebíček |
|
Ušleháme vejce, olej, přidáme víno a mouku s práškem do pečiva. Vmícháme nastrouhaný sýr, nakrájenou slaninu a olivy. Osolíme a opepříme. Těsto nalejeme do formy na biskubský chlebíček a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° C cca 40 minut. Teplota i čas j...
|
|
|
Nejlepší recept na Italský chléb - focaccia |
|
Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu, kým nezväčší svoj objem na dv...
|
|
|
Domácí chléb (výborný) |
|
Po 8-12ti hodinách (ale třeba i po 6ti,všechno je to o teple pro to těsto a jak hutný nebo nadýchaný chléb preferujete) Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4cm tlustou. Necháme 15min odpočívat. ...
|
|
|
Dva slané záviny |
|
První závin-rozválíme těsto na plát posypeme mletými ořechy přidáme nastrouhanou nivu znova posypeme mletými ořechy a stočíme do závinu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletými ořechy. Druhý závin-rozválíme těsto poklademe anglickou slaninou a sal...
|
|
|
|
Recept na Odpolední tyčky |
|
Suroviny na těsto umícháme a asi 30 minut necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme na tenký obdélník, do středu rozprostřeme náplň a přes ni přeložíme nejprve jednu prázdnou stranu těsta a k ní pak přehneme i tu druhou (jako obálku). Celé naplněné tě...
|
|
|
Olivovo-česnekové rohlíčky - recept od maminky |
|
Do DP dáme vodu, soľ, olej, nasypeme múku, droždie a cukor, dáme program cesto. Ak nemáme DP, necháme v osladenej vode oživiť droždie a spolu s ostatnými surovinami vypracujeme pružné cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 bochníčky, každý vyvaĺkáme na cc...
|
|
|
Focaccia klasická |
|
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a...
|
|
|
Bramborové rohlíčky k vínu |
|
1. Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši. Přidáme máslo o pokojové teplotě, mouku, sůl a trošku kmínu. Vypracujeme hladké těsto. Nenecháváme uležet, bramborové těsto má tendenci řídnout, takže je potřeba prac...
|
|
|
| Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|