|
Recepty -
Slané pečivo bylinkySlané pečivo - návody k vaření - online kuchařka
| Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření.
Bylinky již mnoho let patří do života lidí. Často rostou přímo v divoké přírodě, díky čemu jsou i snadno dostupné. Samozřejmě je však dnes můžete i pěstovat ve své zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Většina z nich ani nijak výrazně nezatíží vaši peněženku. Byliny se užívají nejen ke konzumaci, ale také na různé obklady či koupele. Můžete z nich vařit čaje i je přidávat do pokrmů. Většina z nás si nedovede představit vaření a pečení bez bylinek, které dodávají pokrmům chuť i aroma. Přidávají se do polévek, využívají se při vaření příloh i k masu. Výborně se hodí do buchet, koláčů i cukroví. Do polévek se přidává například celer, petržel, pažitka, saturejka nebo majoránka. Například zmíněný celer působí jako přírodní afrodiziakum, chrání nás před mikroorganismy, pomáhá při chřipce a nachlazení. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, A, K nebo E. Je také bohatý na draslík, hořčík, chróm a sodík. Při vaření ho můžete použít jako čerstvý i sušený. Využívají se jeho plody i listy. Při přípravě masa využijete například rozmarýn, tymián, bazalku nebo oregáno. Rozmarýn zlepšuje prokrvení, posiluje paměť a napomáhá k lepšímu soustředění. Je účinný také při problémech s játry a žlučníkem. Hodí se především k tučnému masu. Můžete ho využít při pečení skopového, vepřového nebo kachního masa. Bylinky jako oregáno nebo bazalka jsou součástí zejména středozemní kuchyně. Hodí se tak i k přípravě různých těstovinových omáček a pizzy. Bazalku si můžete vypěstovat i doma v květináči, na konci léta ji usušit a uložit do kořenky. Napomáhá trávení a při nervozitě. Tymián zase potlačuje střevní potíže a nadýmání. Vaření s bylinkamiPři pečení vám přijdou vhod bylinky jako anýz, zázvor, skořice nebo hřebíček, které dodají vašim buchtám a koláčům úžasné aroma. Zejména zázvor se dnes dostává do povědomí široké veřejnosti. Můžete ho zakoupit jako sušený i čerstvý. Je bohatý na esenciální oleje, podporuje chuť k jídlu, usnadňuje trávení a pomáhá při nevolnosti. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů | |
Slané vafle |
|
Žloutky rozmícháme s pivem, kořením, bylinkami a moukou a vmícháme tuhý sníh z bílků ušlehaných se špetkou soli. Ve vaflovači pečeme vafle, na upečené dáme sýr, zakryjeme slaninkou a ještě chviličku zapečeme. Při pečení je trochu cítit pivo, ale v ...
|
|
|
Rychlé krekry |
|
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a vyválíme asi na 4 mm silný plát. Rádýlkem vykrajujeme tvary (lze použít i různé formičky). Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme na 160 stupňů, dokud nezezlátnou. Skvělé jsou i druhý den...
|
|
|
Domácí chléb (výborný) |
|
Po 8-12ti hodinách (ale třeba i po 6ti,všechno je to o teple pro to těsto a jak hutný nebo nadýchaný chléb preferujete) Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4cm tlustou. Necháme 15min odpočívat. ...
|
|
|
Slaný závin s cuketou |
|
Nejprve si připravíme náplň, na olivovém oleji si lehce zasmahneme polovinu na kolečka nakrájeného pórku a přidáme maso, prosmažíme, přidáme pokrájená rajčata, bylinky, česnek, trochu vody, polovinu cukety nastrouhané na větším struhadle a červené víno, ...
|
|
|
Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní - recept od maminky |
|
●V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy si prosyjeme mouku, uděláme do ní důlek a tam přidáme podmáslí,vodu, sůl, cukr, oliv. olej. Nakone...
|
|
|
Třísýrové bobky |
|
Mouku přesejeme do mísy, přidáme všechny ostatní ingredience. Sýry nastrouháme na hrubo na struhadle /slzičkovém/. Vše dohromady propracujeme a rozdělíme na 4 ks. Každý kousek vyválíme do válečku asi 2,5 cm v průměru a z válečku nakrájíme asi 1,5 cm kousk...
|
|
|
Recept na Trhací chlebík (Pull Apart Bread) |
|
- těsto jsem míchala robotem, z 1,5 výše uvedené dávky - pekla jsem ve formě na chleba (taková větší forma na biskupský chleba). Z vody, cukru, trochy hladké mouky (odebrané z odváženého množství) a droždí uděláme kvásek, který je třeba nechat asi 15-...
|
|
|
Recept na Pie ala "Ham and Eggs" |
|
Těsto rozdělíme na 2 díly, jeden o trošičku větší. Z většího dílu vyválíme kruhový plát větší než je dortová forma (zde použit průměr 24cm), dno formy vyložíme pečicím papírem a vložíme plát listového těsta, okraje vytáhneme asi 5cm vysoko. T...
|
|
|
Syrenky |
|
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurty, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, promícháme a nakonec opatrně zapracujeme sýr nakrájený na kostičky a provensálské koření. Pomocí lžíce uděláme na plech vyložený pečícím papírem menší kope...
|
|
|
Listové plněné košíčky se Schwarzwaldskou šunkou |
|
Tvaroh smícháme s bylinkami, česnekem a podle chuti osolíme.Z plátu listového těsta vykrájíme 9 větších a 9 menších koleček. Plech na muffiny slabě vymažeme olejem. Do každého "důlku" dáme větší kolečko těsta, přitiskneme ho ke stěnám, na dno dáme ...
|
|
|
Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny - recept od maminky |
|
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto. Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich dáme stranou a zbytek zapracu...
|
|
|
Chleba se sýrem- zapečený - recept od maminky |
|
Pracovní postup Chléb si rozkrojíme na čtverečky tak, aby spodní část zůstala celá, potom vložíme do mezer kousky sýra, šunky,slaniny - nebo na co máme chuť, potřeme máslem smíchaným s bylinkami (podle chuti) a česnekem. Zabalíme do alobalu potřeného m...
|
|
|
Bulky tety Julky |
|
Do mísy si prosejeme obě mouky, dáme malou lžičku soli, podravku a promícháme. Pak do této sypké směsi uděláme důlek, vlijeme zkynuté droždí, poprášíme moukou a necháme chvíli stát. Mezitím si rozpustíme sádlo, vlijeme do něj olej a vlažné mléko, pr...
|
|
|
Chleba bez hnětení |
|
Chleba kyne 8 - 12 hod., takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme vodu. Vody přilijeme přiměřeně, raději si uděláme hustší těsto,...
|
|
|
Nejlepší recept na Pestrý hlívový koláč |
|
Těsto si vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou. Na pánvi si vyškvaříme slaninu s cibulí, pokrájené na proužky, přidáme nakrájenou hlívu, papriku, sušená rajčata, česnek, osolíme a restujeme asi 5 minut. Pak vsypeme nastrou...
|
|
| |
| Nalezeno: 15 receptů | Zobrazuji: 1-15 receptů |
|
|
|