|
Recepty -
Sladká jídla skořiceSladká jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s chutí sedají ke stolu obloženému sladkým pokrmem a proto bychom mohli sladká jídla zařadit do našeho jídelníčku častěji. Někteří se mohou obávat o svou linii, ale vězte, že sladkým jídlem přijmete téměř tolik kilojoulů, kolik byste přijali jakýmkoliv jiným poctivým jídlem. Na sladko se mohou připravovat různé druhy příloh, jako jsou například těstoviny či rýže. Těstoviny se dají připravovat se sladkým tvarohem, chutnější varianta je však s mletým mákem, posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Z rýže se pak připravují různé nákypy s jakýmkoli čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem. Z bramborového těsta můžeme připravovat bramborové šišeky, sypané mletým mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Dalším hitem sladkých jídel jsou buchtičky se šódó, plněné palačinky marmeládou nebo ovocem a zmrzlinou a také samozřejmě ovocné knedlíky, ať už jsou kynuté a nebo tvarohové. Oboje můžeme sypat nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polévat rozpuštěným máslem.
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Ze skořicovníku se využívá sušená vnitřní část kůry bohatá na silice. Z listů, větví i květů se získává skořicový olej. Skořicovník nachází uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích: v potravinářství - ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce. Může se však používat i skořicová kůra vcelku (např. v Indii se smaží v horkém oleji). Do masitých pokrmů se přidává skořice v asijské, latinskoamerické, arabské i španělské kuchyni. Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání, podporuje chuť k jídlu. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 141 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 7 |
Recept na Vařila myšička kašičku |
|
Do 1 l mléka dáme špetku soli a nasypeme 10 dkg dětské krupice, rozmícháme metličkou. Necháme cca 1 hod. nabobtnat, protože je pak kaše pěkně jemná a lépe stravitelná. Pak uvaříme kaši, nalejeme ji na talíře a zdobíme, čím máme rádi, např. skořicí ...
|
|
|
Nejlepší recept na Hlučínské koláče |
|
Smíšením surovin nachystáme posypku a dáme do chladna. Nachystáme náplně. Do mísy prosejeme teplou mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejitý kvásek a v teplém mléce rozmíchané žloutky a cukr. Zpracujeme těsto a na z...
|
|
|
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem |
|
Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrá...
|
|
|
nekynuté lívance |
|
tvaroh, rozehřátý tuk, mouku, aůl a vejce utřít v těsto, naředit mlékem, přidat nastrouhaná jablka. v lívanečníku osmažit. podávat posypané skořicí, moučkovým cukrem a ozdobené kopečkem smetany ušlehané s vanilkovým cukrem....
|
|
|
Rýžovo-jablečná pochoutka |
|
Dortovou formu průměr 20cm vytřeme tukem a posypeme ořechy . Uvařenou rýži smícháme s dalšími přísadami, které jsme trochu vyšlehali a rozdělíme ji na 3 díly. Jablečnou náplň rozdělíme na 2 díly. Vrstvíme: na dno dáme jeden díl rýže, poklademe pi...
|
|
|
Vyborná mrkvová buchta |
|
Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky. Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 175st. 40 až 45 min. Necháme schládnout...
|
|
|
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl - recept od maminky |
|
Do mísy si nasypeme odváženou mouku, přidáme jogurt, heru, žloutek a špetku soli. Propracujeme v těsto, jde to hezky a rychle. Odložíme do mikrotenového sáčku do lednice na chvíli- vychladíme. Mezitím si nastrouháme jablíčka a připravíme ingredience na štrú...
|
|
|
Zapékané müsli - domácí - recept od maminky |
|
Nakrájíme si ovoce a oříšky na menší kousky. Do hlubší pánve nalijeme vodu, zahřejeme, ale nevaříme! Přidáme med, necháme ho rozpustit. Poté přisypeme ovesné vločky a necháme je nasáknou vodu s medem. Pánev odložíme stranou. Vločky sesypeme do mísy a...
|
|
|
Jablečno - pudinkové pyré |
|
Jablka nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a podlijeme trochou vody. Přidáme skořici, hřebíčky, citr. šťávu, cukry a oloupaný pomeranč rozebraný na měsíčky. Dusíme než se nám jablíčka začnou rozpadat. Poté vyjmeme koření a pomeranč. Za stálého ...
|
|
|
Nejlepší recept na Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem |
|
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. Promícháme ji dle chuti se skořicí, cukrem. Polovinu ji vsypeme do máslem vymaštěné zapékací nádoby. Potřeme tvarohem. Na tvaroh poklademe švestky, dlechuti osladíme a posypeme skořicí. Na švestky dáme zbylou rýži. Na...
|
|
|
Cookies - velice jednoduché :) |
|
V jedné misce smícháme všechny sypké suroviny tj. mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, skořici a sůl. V druhé misce vajíčka, mléko, rozkrájenou čokoládu, důkladně promícháme pak přidáme ingredience z 2. misky a důkladně propracujeme, přidáváme trochu mlé...
|
|
|
Nejlepší recept na Kynuté lívanečky |
|
V hrnci si ohřeju mléko aby bylo vlažné a rozdrolím do něj kvasnice, rozmíchám. Do mísy si navážím vše krom másla a cukrů na obalení a kvasnice s mlékem do toho vmíchám. Necháme kynout asi 30 minut, lžičkou dáváme do pánve, smažíme na oleji a potírám...
|
|
|
|
Zemlbába - žemlovka |
|
Nádobu (aby měla víko, poklici - my používáme remosku) silně vymažeme máslem a naskládáme nakrájené pečivo v jedné vrstvě, Současně nalepíme připravené pečivo i na stěny. Pokračujeme vrstvou krájených jablek. Vše mírně přisladíme a oskořicujeme. Sl...
|
|
|
Žemlovka jako od babičky - recept od maminky |
|
Rohlíky nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Přidáme vanilinový a moučkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a promícháme. Jablková nádivka: Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Posypeme mletou skořicí a moučkovým cukrem a zamícháme. Keram...
|
|
|
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky |
|
Kuskus zalijeme vroucím mlékem a necháme nabobtnat. Tvaroh vyšleháme se žloutky, vanilkou, smetanou a citronovou šťávou a kůrou. Přidáme do vychladlého kuskusu a opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků a dosladíme podle chuti - můžeme trochu více, kuskus h...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuskus na sladko |
|
-Kuskus, rozinky a strouhaný kokos dáme do misky, zalejeme horkou vodou z konvice a přikryjeme na cca 8-10min. -osladíme javorovým sirupem a přidáme skořici dle chuti, dukladně promícháme. -Kdo má rád, je dobré i s kousky čerstvých jahod či banánem....
|
|
|
Lívanečky z banánu |
|
Rozmixujeme si banán a přidáme vajíčko a skořici. Na pánvi tuto směs opečeme jako normální lívance....
|
|
|
Jablkové hrnkové lívanečky |
|
Do mísy dáme mouku, mléko, celé vejce, nastrouhaná jablka, lžičku skořice. Vše důkladně promícháme. Z těsta smažíme lívanečky z obou stran dozlatova. Lívanečky namažeme marmeládou a ozdobíme zakysanou smetanou....
|
|
|
Nejlepší recept na Mléčná rýže v papiňáku |
|
Vložíme do papiňáku mléko a rýži, za občasného míchání přivedeme k varu, hrnec uzavřeme, necháme natlakovat, stáhneme plotnu na min.stupeň ( na jedničku u elektriky ) a takto vaříme 8 - 10 min. Poté papiňák ochladím, zamíchám cukr,a buď ještě chvíli...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 7 | Nalezeno: 141 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|