|
Recepty -
Sladká jídla mlékoSladká jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s chutí sedají ke stolu obloženému sladkým pokrmem a proto bychom mohli sladká jídla zařadit do našeho jídelníčku častěji. Někteří se mohou obávat o svou linii, ale vězte, že sladkým jídlem přijmete téměř tolik kilojoulů, kolik byste přijali jakýmkoliv jiným poctivým jídlem. Na sladko se mohou připravovat různé druhy příloh, jako jsou například těstoviny či rýže. Těstoviny se dají připravovat se sladkým tvarohem, chutnější varianta je však s mletým mákem, posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Z rýže se pak připravují různé nákypy s jakýmkoli čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem. Z bramborového těsta můžeme připravovat bramborové šišeky, sypané mletým mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Dalším hitem sladkých jídel jsou buchtičky se šódó, plněné palačinky marmeládou nebo ovocem a zmrzlinou a také samozřejmě ovocné knedlíky, ať už jsou kynuté a nebo tvarohové. Oboje můžeme sypat nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polévat rozpuštěným máslem.
Mléko je produkt mléčných žláz samic savců. Mléko je základním zdrojem výživy hlavně pro mláďata, která z tzv. "mleziva" získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění své imunity. Kravské mléko má nižší obsah cukru (4,5 - 5 % laktózy) a vyšší obsah bílkovin (3,2 - 3,6 %), a obsahuje asi 3,5 % - 6,5 % mléčného tuku, 8,5 % - 9,0 % tukuprosté sušiny a asi 88 % vody. Jeho hlavní protein (80 %) je sýrovina (kasein), zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku. Mléko se zpracovává na mléčné výrobky jako jsou smetana, máslo, jogurt, sýr, syrovátka, laktóza, sušené mléko a mnoho jiných potravinových přísad a průmyslových produktů. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 63 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 |
Recept na Salko buchta |
|
Nejprve si připrávíme těsto na buchtu. Mezitím můžeme dát do horké lázně vařit Salko. (doba vaření je cca 2hodiny). Do mísy dáme 1 hnrek mouky polohrubé, 1 hrnek cukru ( moučka, krystal-dle uvážení), 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 h...
|
|
|
Recept na Vařila myšička kašičku |
|
Do 1 l mléka dáme špetku soli a nasypeme 10 dkg dětské krupice, rozmícháme metličkou. Necháme cca 1 hod. nabobtnat, protože je pak kaše pěkně jemná a lépe stravitelná. Pak uvaříme kaši, nalejeme ji na talíře a zdobíme, čím máme rádi, např. skořicí ...
|
|
|
Nejlepší recept na Hlučínské koláče |
|
Smíšením surovin nachystáme posypku a dáme do chladna. Nachystáme náplně. Do mísy prosejeme teplou mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejitý kvásek a v teplém mléce rozmíchané žloutky a cukr. Zpracujeme těsto a na z...
|
|
|
Metyja - recept od maminky |
|
Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené slijeme, rozmačkáme na kaši, přidáme trochu teplého mléka a másla (jen rozmačkat, nešlehat). Tak zní teorie :-)). Já měla trochu uvařených brambor od oběda, na plotně v kastrůlku js...
|
|
|
Nejlepší recept na Taštičky plněné tvarohem |
|
Na vále zpracujeme vláčné, nelepivé těsto z mouky, vejce, žloutku, soli a trošky vody. Těsto rozválíme na plát, nakrájíme z něj čtverce, do jejich středu dáme po lžičce tvarohové náplně (nemá být řídká, aby nevytékala), kterou připravíme tak, že sm...
|
|
|
Nejlepší recept na Rýžový nákyp se švestkami a tvarohem |
|
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě. Promícháme ji dle chuti se skořicí, cukrem. Polovinu ji vsypeme do máslem vymaštěné zapékací nádoby. Potřeme tvarohem. Na tvaroh poklademe švestky, dlechuti osladíme a posypeme skořicí. Na švestky dáme zbylou rýži. Na...
|
|
|
Krupicová kaše z hrubé mouky - recept od maminky |
|
Mléko osladíme podle chuti, přidáme lžičku másla, zahříváme a pomalu přisypáváme hrubou mouku. ne moc, cca 3-4 lžíce na jednu porci, záleží jak moc hustou kaši chceme. Stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Po zhoustnutí nalejeme na talíř a zdob...
|
|
|
Špecle s mákem |
|
Mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme do hladkého těsta. Dáme vařit vodu a osolíme ji. Do vroucí vody přes cedník prolisujeme těsto, nebo ho natrháme lžičkou. Když špecle vyplavou, vyjmeme je do hrnce se studenou vodou. Pak přecedíme a promastíme. Přidáme m...
|
|
|
Cookies - velice jednoduché :) |
|
V jedné misce smícháme všechny sypké suroviny tj. mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, skořici a sůl. V druhé misce vajíčka, mléko, rozkrájenou čokoládu, důkladně promícháme pak přidáme ingredience z 2. misky a důkladně propracujeme, přidáváme trochu mlé...
|
|
|
Babiččiny mrkvánky |
|
Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a fenykl. Těsto zpracujeme a necháme kynout. Nastrouhanou mrkev promícháme s krystalovým ...
|
|
|
Zemlbába - žemlovka |
|
Nádobu (aby měla víko, poklici - my používáme remosku) silně vymažeme máslem a naskládáme nakrájené pečivo v jedné vrstvě, Současně nalepíme připravené pečivo i na stěny. Pokračujeme vrstvou krájených jablek. Vše mírně přisladíme a oskořicujeme. Sl...
|
|
|
Nejlepší recept na Výborné a rychlé lívanečky |
|
1.krok : Připravíme si středně velkou mísu a do ní nasypeme hladkou mouku. 2.krok : Dále do misky dáme cukr - moučku tu zamícháme řadně do mouky. 3.krok : Uprostřed surovin uděláme ďulek a do něj rozklepneme vejce. 4.krok : Na vejce nalijeme roztáté másl...
|
|
|
Recept na Zapečená jablka se slazeným kondenzovaným mlékem |
|
Jednoporcový pekáček určený k zapékaní vymažeme máslem nebo Ramou, rozložíme na hrubší kolečka nakrájené rohlíky, pokud jsou už starší a trochu tvrdší, tak je mírně pokropíme mlékem. Na tuto vrstvu rozložíme oloupané a nakrájené jablka. Vše pokapem...
|
|
|
Ledový rýžový nákyp s pudinkem |
|
Rýži vysypeme ze sáčku do hrnečku, odměříme její množství a připravíme si 2x tolik mléka. Rýži několikrát propláchneme ve vodě, vsypeme do odměřeného mléka, osladíme a vaříme v kastrůlku cca 15-20 minut za častého míchání, aby se nám nepřipálil...
|
|
|
Baltašky |
|
Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í bucht...
|
|
|
Kaše ke snídani - vegan |
|
Rostlinné mléko (cca 200ml na jednu porci) ohřejeme, nasypeme opatrně instantní kaši (kupuji ve zdravé výživě) podle toho, jak chceme aby kaše byla hustá, kdo má rád hustší, postupně přisypává do požadované hustoty. Nakonec dosladíme cukrem nebo sladěnkou ...
|
|
|
Recept na Jahelná kaše |
|
Jahly dvakrat sparime vrouci vodou a dame do hrnce se sojovym mlekem (v pomeru 1 dil jahel, 3 dily sojoveho mleka). Privedeme k varu, snizime teplotu a za obcasneho promichani varime cca 10-15 minut nebo dokud se nevsakne skoro vsechna tekutina a jahly nejsou mekke. Pote sundame ...
|
|
|
Nejlepší recept na Smaženky z Vaření |
|
Připravíme si 2 tvarohy na talíř, do něho dáme moučkový cukr tak, aby byl tvaroh sladký, případně trochu rozředíme trochou mléka. Pak si nakrájíme veku na plátky a natíráme ji tvarohem a druhou vekou to slepujeme. Až máme celou veku takhle natřenou, připra...
|
|
|
Koblížky které jsou výborné |
|
Uděláme kvásek – horké mléko, droždí a malinko cukru necháme asi 5 min kvasit. Mouku prosejeme do mísy přes síto, přidáme vanilkový cukr, cukr, potom kvásek, trochu rumu a zaděláme těsto. Těsto necháme kynout do té doby, než nám udělá „pppppffff...
|
|
|
|
1 | 2 | 3 | Nalezeno: 63 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|