|
Recepty -
Saláty tvarohSaláty - návody k vaření - online kuchařka
| Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Jako surovina k přípravě salátů se často používá zelenina, dále maso, sýr, pečivo, těstoviny, vejce, ovoce apod. Salát se podává k obohacení hlavního jídla, plnější saláty se mohou podávat jako hlavní chod. K chuťově méně výrazným druhům salátů podáváme vždy jemný (například vinegretkový dresink) a naopak k salátům s výraznou chutí patří pikantnější zálivky. Vinegretkový dresink je jeden z nejjednodušších dresinků, který lehce uděláme z octa a oleje. Případně můžeme podle chuti přidat různé bylinky, jež jsou pro dresinky velice důležité, pro svou chuť, vůni i pro účinky na zdraví. Používají se čerstvé, protože jen tak mají nejvyšší obsah vitaminů. Nejčastěji se používá petržel, bazalka, pažitka a oregano. Základem většiny dresinků je majonéza. Dnes se vyrábí ve průmyslově z pasterovaných vajec, ale domácí majonéza obsahuje syrová vejce. Dietní náhradou za tučný dresink je jogurt nebo nízkotučná smetana.
Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, tužší konzistence a obvykle bílé barvy. Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu. Označují se tak všechny nezralé sýry připravované z odstředěného kravského nebo kozího mléka. Jedná se o velmi hodnotnou potravinu, která ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními vhodnými surovinami dává zdravé, syté a vysoce výživné jídlo. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
Lehký, svěží mrkvovo-kedlubnový salátek se sýrem |
|
Oloupanou kedlubnu a omyté očištěné mrkve nastrouháme nahrubo. Uvaříme vajíčka natvrdo. Uvedené suroviny vložíme do šlehače, přidáme tvaroh, sýr, nakrájenou jarní cibulku, šťávu z citronu, sůl, pepř a ušleháme. Nakonec vmícháme Majolku®. Podáv...
|
|
|
|
Recept na Salát Cottage |
|
Veškeré ingredience, zeleninu a sýr, nakrájíme na velmi drobno. Smícháme s jedním kelímkem sýru Cottage, okořeníme směsí koření – jejím základem by měla být červená paprika. Nakonec vmícháme olivy pokrájené na půlky. Takto dávka z jednoho kelímku je...
|
|
|
Satrica - tvarohový salát s jarní cibulkou |
|
Jarní cibuli i s natí drobounce nakrájíme a osolenou ji necháme chvíli odstat. Odstátím ztratí svoji palčivost. Pak k cibulce přidáme tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou. Můžeme použít i kyšku. Přidáme petrželku, ředkvičku nakrájenou na tenké plátky, ...
|
|
|
Chutný salát s vejci, kapary a sladkokyselou zeleninkou |
|
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme ochladit a poté je pokrájíme na malé kousky. Společně s tvarohem, změklým máslem, hořčicí, sardelovou pastou, sladkokyselou zeleninou, kapary a cibulkou vše krátce šlehačem našleháme. Poté osolíme, opepříme, dochutíme dle ...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|