|
Recepty -
Saláty salámSaláty - návody k vaření - online kuchařka
| Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Jako surovina k přípravě salátů se často používá zelenina, dále maso, sýr, pečivo, těstoviny, vejce, ovoce apod. Salát se podává k obohacení hlavního jídla, plnější saláty se mohou podávat jako hlavní chod. K chuťově méně výrazným druhům salátů podáváme vždy jemný (například vinegretkový dresink) a naopak k salátům s výraznou chutí patří pikantnější zálivky. Vinegretkový dresink je jeden z nejjednodušších dresinků, který lehce uděláme z octa a oleje. Případně můžeme podle chuti přidat různé bylinky, jež jsou pro dresinky velice důležité, pro svou chuť, vůni i pro účinky na zdraví. Používají se čerstvé, protože jen tak mají nejvyšší obsah vitaminů. Nejčastěji se používá petržel, bazalka, pažitka a oregano. Základem většiny dresinků je majonéza. Dnes se vyrábí ve průmyslově z pasterovaných vajec, ale domácí majonéza obsahuje syrová vejce. Dietní náhradou za tučný dresink je jogurt nebo nízkotučná smetana.
Salám (z italského salame solená uzenina, solené maso, pův. latinsky salare solit) je typ uzenin z hrubě nasekaného masa a dalších přísad. Existuje velké množství druhů salámu, lišících se použitými surovinami (druh masa, složení kořenících směsí apod.) i detaily přípravy. Salámy se dělí na tři velké skupiny v závislosti na tepelné úpravě, kterou během výroby prochází. První skupina jsou měkké masné výrobky, druhá tepelně opracované tzv. trvanlivé (např. turistický salám) a třetí tepelně neopracované, trvanlivé (např. lovecký salám). Rozsekané (nejčastěji) vepřové maso se ochutí kořením v závislosti na druhu a přidá se vepřové sádlo, které je následně naplněno do střívek, či do moderních obalů. Následně se některé druhy salámu přesunou do sušárny, kde jsou po nějaký čas uloženy. V současné době se při výrobě salámů užívají náhražky, které zlevňují jeho výrobu. Jedná se zejména o strojně oddělené drůbeží maso (drůbeží separáty), kůže, rostlinné bílkoviny, voda kombinovaná se škroby a zahušťovadly, apod. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 78 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 |
Orlovský salát |
|
Všechny suroviny narrájíme na drobno, okořeníme a smícháme s majonézou a jogurtem. Podává se samostatně jako večeře nebo jako příloha k masu k obědu....
|
|
|
Recept na Camping salát |
|
1) Vše nakrájíme tak, jak je napsáno v surovinách a smícháme s ostatními surovinami. Podáváme s pečivem....
|
|
|
Recept na Makedonský salát |
|
Salám nakrájíme na malé kostičky nebo proužky, smícháme s nakrájenou cibulí, kapiemi, feferonkami a okurkami. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme jeden den odležet v chladničce....
|
|
|
Švejkův salát |
|
Salám nakrájíme na drobné kostičky, vejce nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na jemno. Vše dáme do misky, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Podáváme vychlazené s pečivem....
|
|
|
Selský salát ala Zd. Pohlreich :) - recept od maminky |
|
Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout. Ve vodě uvaříme ztr...
|
|
|
Feferonkový salát - recept od maminky |
|
Eidam a měkký salám nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme okapaný hrášek, kukuřici a fazlolky. Pokrájíme feferony beraní rohy a přidáme do salátu. Přidáme i trochu nálevu z beraních rohů. Můžeme přisolit, případně přidat nějakou ostrou feferonku :-)....
|
|
|
|
|
Recept na Domácí vlašáček |
|
Uvaříme bramboru, oloupeme a necháme vychladit. Nakrájíme na nudličky bramboru, salám, okurku, vařenou mrkev a celer. Majonézu rozmícháme s hořčicí, octem, solí worchestrem a pepřem, přidáme k ostatnímu, přidáme okapaný hrášek, posypeme cukrem a lehce prom...
|
|
|
Salát Gargano |
|
Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme kapii, kozí rohy na nudličky bez semínek a promícháme. Směs opepříme, přidáme trochu vody ze sklenice od kozích rohů a lžíci oleje. Necháme odležet nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem....
|
|
|
Zeleninový salát s pikantním dresinkem |
|
Všechnu zeleninu,salám i sýr nakrájíme na kostičky,cibuli překrojíme a nakrájíme na plátky.Vložíme do mísy,osolíme a opepříme. Dresink: Z uvedených ingrediencí smícháme hustší hmotu,kterou následně vlijeme k nakrájené zelenině se sýrem a salámem.V...
|
|
|
Rychlý zelný salát |
|
Zelí nakrájíme do misky, přidáme nakrájenou cibuli a salám. Osolíme, opepříme a dáme Majolku® nebo jogurt popř. oboje. Výborné k bílému pečivu....
|
|
|
|
Nejlepší recept na Předsametový vlašák |
|
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme schládnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru na malé kostičky, okurek jemně nastrouháme, cibuli před spařením nakrájíme na kostičky, ...
|
|
|
Nejlepší recept na Pařížský salát |
|
Salám a okurky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme hrášek, majonézu a promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, hořčicí, worcestrem, octem a můžeme trošku přisladit. Necháme vychladit a podáváme s bílým pečivem...
|
|
|
Vylepšený rajčatový salát |
|
Uvaříme si vajíčka na tvrdo, cibuli na drobno, sýry a salám nastrouháme na větší slzičky a rajčata na menší kusy, uvařená vajíčka taky na kousky. Všechno osolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu, promícháme a ještě přidáme kysanou smetanu a Majolku&...
|
|
|
Kadlíkův vajíčkový salát |
|
Tak jsem se ve čtvrtek dověděl, že mě o víkendu dojede navštívit skupina kamarádů. Začalo přemýšlení, čím je nasytit? Po prozkoumání zásob mě napadl vajíčkový salát, hlavně proto, že mě kolega trvale zásobuje nestandardníma vajíčkama ze svého chov...
|
|
|
|
Vlašský salát od sestry - recept od maminky |
|
Na nudličky nakrájený salám promýcháme se všemi uvedenými surovinamy. Necháme odležet a podáváme s pečivem.SALÁT JE VHODNÝ I NA PŘÍPRAVU DOMÁCÍCH CHLEBÍČKŮ. JE MOC DOBRÝ ! ! !...
|
|
|
Salát na chlebíčky nastavovaný |
|
Zeleninu očistíme a vcelku uvaříme doměkka. V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání svaříme do husté kaše. Osolíme, přidáme ocet a cukr - podle chuti. Necháme vychladnout. Nastrouháme uvařenou zeleninu a salám, okurky a cibuli nakrájíme najemno a ...
|
|
|
1 | 2 | 3 | Nalezeno: 78 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|