|
Recepty -
Saláty rumSaláty - návody k vaření - online kuchařka
| Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Jako surovina k přípravě salátů se často používá zelenina, dále maso, sýr, pečivo, těstoviny, vejce, ovoce apod. Salát se podává k obohacení hlavního jídla, plnější saláty se mohou podávat jako hlavní chod. K chuťově méně výrazným druhům salátů podáváme vždy jemný (například vinegretkový dresink) a naopak k salátům s výraznou chutí patří pikantnější zálivky. Vinegretkový dresink je jeden z nejjednodušších dresinků, který lehce uděláme z octa a oleje. Případně můžeme podle chuti přidat různé bylinky, jež jsou pro dresinky velice důležité, pro svou chuť, vůni i pro účinky na zdraví. Používají se čerstvé, protože jen tak mají nejvyšší obsah vitaminů. Nejčastěji se používá petržel, bazalka, pažitka a oregano. Základem většiny dresinků je majonéza. Dnes se vyrábí ve průmyslově z pasterovaných vajec, ale domácí majonéza obsahuje syrová vejce. Dietní náhradou za tučný dresink je jogurt nebo nízkotučná smetana.
Rum je alkoholický nápoj destilovaný z melasy, nebo ze šťávy získané z cukrové třtiny. Existuje několik druhů rumu. Světlý rum (Blanco) se často využívá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum (tmavnoucí postupným zráním v dubových sudech) bývá konzumován samostatně jako tzv. sipper či využíván pro vaření. V Česku se tradičně vyrábí alkoholický nápoj, který byl označovaný jako tuzemský rum, vyrábí se však uměle, dochucením zředěného lihu (nejčastěji vyráběného z brambor) rumovou esencí. Toto označení však nevyhovuje předpisům EU (kde se názvem rum smí označovat jen třtinový rum), takže se tento produkt od vstupu Česka do EU musí prodávat pod jinými názvy, např. pod označením Tuzemák. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů | |
Salát plný léta - recept od maminky |
|
V troubě opražíme celé lískové oříšky a pak je v utěrce zbavíme slupek. Nahrubo je posekáme nebo paličkou na maso roztlučeme. /Můžeme použít i opražené mandlové lupínky./ Broskve a kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, jahody na čtvrtky, z melounu vy...
|
|
|
Silvestrovský salát z celerů |
|
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám). Rozinky spařím, nechám chvíli odestát, sliji a pečlivě přeliji rumem tak, aby rozinky byly celkovit...
|
|
|
Židovský zelný salát |
|
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, promícháme s Majolkou®, dochutíme solí, citronem a cukrem a vmícháme rozinky. Salát necháme přibližně 1 hod. v chladnu odležet, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu. Tekutina navlhčí také rozinky, které příjemně zm...
|
|
| |
| Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|