RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Saláty pomeranč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Ja

Recepty - Saláty pomeranč

Saláty - návody k vaření - online kuchařka

Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Jako surovina k přípravě salátů se často používá zelenina, dále maso, sýr, pečivo, těstoviny, vejce, ovoce apod. Salát se podává k obohacení hlavního jídla, plnější saláty se mohou podávat jako hlavní chod. K chuťově méně výrazným druhům salátů podáváme vždy jemný (například vinegretkový dresink) a naopak k salátům s výraznou chutí patří pikantnější zálivky. Vinegretkový dresink je jeden z nejjednodušších dresinků, který lehce uděláme z octa a oleje. Případně můžeme podle chuti přidat různé bylinky, jež jsou pro dresinky velice důležité, pro svou chuť, vůni i pro účinky na zdraví. Používají se čerstvé, protože jen tak mají nejvyšší obsah vitaminů. Nejčastěji se používá petržel, bazalka, pažitka a oregano. Základem většiny dresinků je majonéza. Dnes se vyrábí ve průmyslově z pasterovaných vajec, ale domácí majonéza obsahuje syrová vejce. Dietní náhradou za tučný dresink je jogurt nebo nízkotučná smetana.

Pomeranč je plod pomerančovníku pravého (Citrus sinensis) z čeledi routovité (Rutaceae). Pomerančovníky jsou stromy, zřídka i keře. Pochází pravděpodobně ze subtropických hraničních oblastí Číny a Vietnamu, nikde neroste jako planá rostlina. V 15. století byl do Evropy dovezen portugalskými obchodníky a záhy po objevení Ameriky i tam. Nyní je rozšířen do všech subtropických oblastí, v tropech se mu pro přílišnou vlhkost nedaří. Jde o nejvíce pěstované citrusové ovoce. Plody jsou kvalitním zdrojem vitamínu C a konzumují se čerstvé, kompotují se nebo lisují na osvěžující šťávu. Téměř 90% produkce pomerančů je průmyslově zpracováno. Ze slupek se získává pektin a hlavně esenciální oleje, které slouží k aromatizaci potravin a v kosmetice, v menší míře se používají v lékařství k výrobě tinktur. Květu se pro jeho vůní a chuť používá jako upravující složka řady čajových směsí. V lidovém lékařství se užívají okvětní plátky svařené se solí k uklidnění nervů, proti astmatu, vysokému tlaku, horečce a zvracení, svařené s cukrem proti nechutenství.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 50 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 |
Carpaccio z červené řepy se sýrem a rukolou
Carpaccio z červené řepy se sýrem a rukolou Omytou řepu položíme na alobal, posolíme, polijeme lžičkou oleje a octa. Dáme péci do trouby,na cca hodinu,při 200°C. Mezitím si připravíme zálivku. Svařit ocet s cukrem, přidat ostatní ingredience. Nakonec pomalu všleháváme olej. Upečenou řepu oloupeme, n...
Recept na Salát z bílé ředkve se smetanovou zálivkou
Salát z bílé ředkve se smetanovou zálivkou Ředkev oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemné nudličky. Smetanu našleháme s hořčicí - množství podle chuti. Petrželku nasekáme najemno a promícháme s ředkví. Těsně před podávání osolíme, případně opepříme a promícháme se zálivkou....
Salát Hawai
Salát Hawai Do parního hrnce dáme kuřecí maso a hotové nakrájíme na kousky. Maso můžeme restovat i na pánvi.Salát nakrájíme na kousky, taktéž ostatní zeleninu a vše nachystáme na talíř či salátovou mísu. Kousky masa poklademe na připravený salát a pokapeme bodláko...
Cobb salát
Cobb salát Slaninu nakrajíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou šalotku. Ještě na pánvi jí zalijem balzamikem a pomerančovou šťávou a přelijem do mal...
Salát z čínského zelí I.
Salát z čínského zelí I. Zelí nakrájíme na větší kousky a krátce spaříme v horké vodě. Scedíme, necháme okapat a vsypeme do mísy. Na pánvi nasucho opražíme sezam, stačí minutku. Přidáme na zelí. Na pánev dáme trochu oleje, na kostičky oloupaný zázvor, nahrubo nakrájenou cibul...
Nejlepší recept na Fenyklový salát s pomerančem
Fenyklový salát s pomerančem Fenykl nakrájíme na velmi jemné proužky, cibuli také na jemná kolečka. Pomerančovou kůru okrájíme, aby pomeranč na sobě neměl bílou slupku a vykrájíme mezi žebry na měsíčky, šťávu rovnou kapeme na zeleninu. Mladými nasekanými lístky fenyklu pak posypeme...
Salát z kysaného zelí
Salát z kysaného zelí Mrkev nastrouhat na nudličky, křen na jemno, cibuli nakrájet na drobno, jablko a pomeranč na malé kousky. Zelí překrájet, přidat cukr, olej, pepř a smíchat. Posypat sezamem. Výborný je, když se na závěr přelije rozškvařenou slaninou....
Salát z červené řepy s pomerančem a brusinkama
Salát z červené řepy s pomerančem a brusinkama Pomeranče důkladně opláchneme, jeden oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, z druhého vytlačíme šťávu. Syrovou řepu a mrkev oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle(nejlépe z nerezu, nebo umělé hmnoty), dáme do mísy, přidáme nakrájený p...
Pomerančové osvěžení s mátou - recept od maminky
Pomerančové osvěžení s mátou Vychlazené pomeranče oloupeme a nakrájíme na 1cm silná kolečka, tato ještě na 6 dílků. Mátu a cukr umixujeme dohromady v robotu na mátový cukr. Na talíř uspořádáme pomeranče do terčíků, posypeme mátovým cukrem, ozdobíme pramínkem bílého jogurtu a mand...
Salát z ovoce
Salát z ovoce Vybrané ovoce nakrájíme na kostičky ne moc malé, popřípadě na plátky. Nakrájené ovoce vložíme do mísy a nalijeme do ní jogurt podle chuti. Může být i bílý. Vše zamícháme. Nakonec můžeme posypat kakaem nebo nastříkat šlehačku při podávání. Nebo já...
Recept na Ovocný salát
Ovocný salát Ovoce oloupeme a nakrájíme na větší kousky, zakapeme citronovou šťávou a můžeme přidat jogurt, případně i jiné ovoce, záleží na vaší chuti:)...
Ovocný salát s citrónovým dressingem
Ovocný salát s citrónovým dressingem 1) Smícháme ovoce a poté 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžičky medu, 1/8 lžičky mletého muškátového ořechu a polejeme tím ovoce. 2) Připravíme si dressing a polejeme jím ovoce....
Salat ala Maroko
Salat ala Maroko Kuskus promichame s olivovym olejem, osolime, zalijeme vrouci vodou a prikryte nechame vstrebat tekutinu a zmeknout. Pote nechame vychladnout. Papriku, salatovou okurku a pomeranc nakrajime na kosticky, cibulku na kolecka. Pomeranc nejprve vyfiletujeme. Vse, spolu s okapanou c...
Sladko-slaný salát k obědu - recept od maminky
Sladko-slaný salát k obědu Všechno smíchat dohromady, uležet netřeba....
Pomerančový salát s cibulí a šproty
Pomerančový salát s cibulí a šproty Pomeranč postavte na prkéko a ostrým nožem z něj okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků, pak jej nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte plátky pomerančů, kolečka ciule, olivový olej a salát, osolte a opepřete. R...
Silvestrovský salát z celerů
Silvestrovský salát z celerů Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám). Rozinky spařím, nechám chvíli odestát, sliji a pečlivě přeliji rumem tak, aby rozinky byly celkovit...
Nejlepší recept na Ovocná bomba
Ovocná bomba Ovoce zbavíme slupky anakrájíme na kostičky a dáme jej do misky, přidáme vanilkový cukr a promícháme.A je to!...
Pomerančový salát
Pomerančový salát Pomeranče oloupeme, zbavíme je i bílé kůžičky a nakrájíme na malé kousky. Přidáme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku, ocet-nebo citronovou šťávu, olej, rozmarýn, sůl, pepř a promícháme. Podáváme vychlazený třeba jako svačinu....
Recept na Nejlepší ovocný salát se skořicí
Nejlepší ovocný salát se skořicí Ovoce oloupáme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Lehce posypeme skořicí a polijeme vymačkanou šťávou z půlky citronu. Dále přidáme med podle chuti a promícháme. Nakonec přimícháme jogurt....
Povánoční ovocná dietka
Povánoční ovocná dietka to,co je k loupání oloupeme,jablka ne,ty jen zbavíme jadřinců pemeranč,jablka,kiwi,ananas nakrájíme na kostky mandarinky můžeme nechat na měsíčky,nejsou-li příliš velké..v opačném případě pokrájíme taky kuličky hroznů necháme vcelku z granátových ...
1 |
Nalezeno: 50 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby

Saláty

Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist