|
Recept na Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami
Recept na Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vajec 5 PL moučkového cukru 5 PL polohrubé mouky 1 lžička jedlé sody 2 PL mletých vlašškých oříšků /mandlových nebo jiných/ Na krém: 2 kelímky smetany ke šlehání 4 PL kakaa 2 balení ztužovače šlehačky 3 PL moučkového cukru /nebo dle pořeby/ 1 ČL instantní kávy + datle + brusinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami
Recept na Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami: Nejdříve předehřejeme troubu na 200 stupňů. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přimícháváme mouku se sodou a nakonec zlehka vmícháme mleté oříšky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, vmícháme ke žloutkovo-oříškové směsi a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem /který jsme ještě potřeli máslem /. Pečeme do růžova po dobu cca 10 minut na 170 stupňů. Roládu vyjmeme a stočíme ji po delší straně i s papírem a necháme vychladnout. Na krém si připravíme dvě šlehačky, nalijeme je do nádoby, přisypeme kakao + 1 ČL instantní kávy a vše svaříme. Jakmile se směs začíná vařit, odstavíme ji a vložíme ji do nádoby se studenou vodou. Za občasného míchání pak šlehačku vychladíme, nejlepe do druhého dne. Do šlehaček vmícháme ztužovače šlehačky a ušleháme. Roládu rozbalíme, opatrně ji oddělíme od pečícího papíru a potřeme 2/3 krémem. Poklademe nasekanými kousky datlí a brusinkami a roládu opět zavineme. Potřeme zbylým krémem, dozdobíme čoko - hoblinami, posypeme strouhanými oříšky a dáme do chladu. Podáváme ke kávičce.
Poznámka k receptu na Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami: Můžeme si na krém také vyšlehat jen šlehačku se ztužovačem, instantní kávou, kakaem a cukrem. Roládku můžeme plnit také ovocem podle každého. Omlouvám se za fota, fotila jsem roládu hned, když ještě nestačil krém ztuhnout.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 01.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 5 vajec 5 PL moučkového cukru 5 PL polohrubé mouky 1 lžička jedlé sody 2 PL mletých vlašškých oříšků /mandlových nebo jiných/ Na krém: 2 kelímky smetany ke šlehání 4 PL kakaa 2 balení ztužovače šlehačky 3 PL moučkového cukru /nebo dle pořeby/ 1 ČL instantní kávy + datle + brusinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda s pařížským krémem, oříšky, datlemi a brusinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|