|
Recepty -
Pro začátečníky tvrdý sýrPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Tvrdé sýry nemají měkké jádro, jak už napovídá označení. Sýry dozrávají ve sklepích většinou od 3 do 24 měsící podle druhu. Kvalitní tvrdý sýr by neměl být uvintř vysušený ani po dlouhém zrání. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Plněné žampiony jako příloha - recept od maminky |
|
Vykrojíme nožičky žampionů a ještě trošku žampiony vydlabeme. Nožičky nakrájíme nadrobno. Na cibulce osmahneme pokrájené nožičky, přidáme koření. Stáhneme z plamene, přisypeme nivu, zamícháme. Směsí naplníme hlavičky žampionů, posypeme sýrem, dám...
|
|
|
Jednoduché grilované tousty - recept od maminky |
|
Salám a sýr nastrouháme na hrubém struhadle v poměru 1:1. Též na hrubém struhadle nastrouháme zelenou papriku- polovinu množství salámu. Vše smícháme. Plátky veky potřeme Majolkou® a posypeme grilovacím kořením. Dáme na plech vyložený pečícím papíre...
|
|
|
Nejlepší recept na Studentské rizoto |
|
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já využijeme zbytek z předchozího dne). Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu na troše oleje. Jakmile je osmaženo, přidáme kukuřici a hrášek, plátky česnek...
|
|
|
Hranolkový hemenex - večeře, když zbydou hranolky |
|
V pánvi na oleji si osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku, když zrůžoví, rozpostřeme kolečka salámu na něj nandáme hanolky, trochu opečeme a vyklepneme vajíčka, která osolíme, opepříme, necháme zatáhnout bílek a nakonec posypeme sýrem, který když se rozpu...
|
|
|
Toastová " pizza " |
|
Toasty rozložíme těsně vedle sebe na papírem vyložený plech, potřeme omáčkou a posypeme sýrem, aby se nám při zapékání spojily. Dále poklademe zbytkem surovin, posypeme oregánem a bazalkou, nakonec ještě jednou sýrem a zapečeme....
|
|
|
Zapečené toasty se šproty |
|
Směs si připravíme tak, že rozmačkáme šproty s máslem a vejcem, přidáme na jemno nakrájenou papriku s cibulí, vmícháme lžíci majonézy, nastrouhaný sýr a osolíme. Směs klademe na toasty, posypeme ještě sýrem a zapečeme. Ozdobíme zeleninou....
|
|
|
Recept na Penne tety Pavly |
|
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené, opepřené mleté maso,a osmahneme, přidáme protlak, trochu vody, oregano a necháme dusit (mleté pustí hodně tuku, ten naběračkou odebereme), nakonec přidáme smetanu, povaříme, smícháme s uvařenými těstovinami, dám...
|
|
|
Recept na Ruličky zapečené v sýrové omáčce |
|
Ze sýra a salámu uděláme ruličky dáme do vyššího pekáčku, nebo nejlíp do kastrůlku, zalijeme omáčkou, zapékáme. Podáváme s bramborami nebo hranolkami. Recept je rychlý a sytý...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|