|
Recepty -
Pro začátečníky rozmarýnPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Rozmarýn lékařský nazývaný též rozmarýna lékařská (Rosmarinus officinalis) je stálezelená léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých keřovitého vzrůstu. Jméno této silně aromatické rostliny pochází z latiny. Jako koření se užívají listy jehličkovitého vzhledu, sušené i čerstvé, celé i drcené či jemně mleté. Pomáhá lepšímu trávení, vylučování žluči a moči, proti nadýmání, při nízkém krevním tlaku. Je třeba opatrnosti, může ve velké množství zdraví škodit. Používá se buď samotná nebo jako součást provensálského koření. Dodává jídlům trpce kořeněnou chuť, vůní se podobá kadidlu. Užívá se při přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb a rajských. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů | |
|
|
Vepřový ořez na rozmarýnu |
|
Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme vývarem, nebo jen vodou tak, aby bylo maso pod vodou. Přidáme rozmarýn, kmín, česnek nařezaný ...
|
|
|
Nejlepší recept na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku |
|
Opláchnuté a osušené plátky masa nejlépe přes folii naklepeme a po obou stranách mírně okořeníme solí a pepeřem. Máslo umícháme s nasekanými bylinkami a rozetřeme na plátky masa. Na každý kus položíme plátek anglické slaniny, zamotáme do závitku a ut...
|
|
|
Recept na Snadné zapečené brambory |
|
Brambory naskrabeme, nakrajime na tenke platky a ve vrstvach klademe do pekace. Na kazdou vrstvu dame jeden druh pripraveneho salamu a platkovy syr. Po kazde vrstve prelijeme trochou rozmichane praskove smesi se smetanou. Zaciname a koncime brambory. Dame zapekat do vyhrate troub...
|
|
| |
| Nalezeno: 5 receptů | Zobrazuji: 1-5 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|