|
Recepty -
Pro začátečníky rohlíkPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Rohlík je druh pečiva, které se používá jako běžná příloha k jiným potravinám. Vyrábí se z tukového těsta pečením v troubě při teplotě 175–200 °C. Rozlišuje se obyčejný bílý rohlík (makový, kmínový nebo sypaný solí), celozrnný rohlík a vícezrnný rohlík v závislosti na přidaném posypu, semínkách anebo na druhu použité mouky. Speciálním případem je pivní rohlík či anglický rohlík. Využitelná energie 43 g bílého rohlíku dosahuje 640 kJ. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování |
|
●V misce si ze 150 ml vlažného mléka, cukru, lžičky mouky a droždí uděláme kvásek a necháme ho přikrytý ubrouskem v teple vzejít. ●Do větší mísy si vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj vlijeme zbylé mléko s rozšlehaným vejcem. Mouku na okrajích os...
|
|
|
Nejlepší recept na Knedlík šup sem - ze sáčku |
|
Na návod se nedíváme. Dáme si do velikého hrnce vařit vodu se solí. Do mísy si vysypeme knedlíkovou směs, přidáme petrželku, nakrájený rohlík a ostatní suché koření a přisady. Lehce promícháme. Nakonec přidáme olej nebo rozpuštěné vychladlé máslo....
|
|
|
Polévka "rychlovka" z papiňáku |
|
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku(tlakového hrnce)a zalijeme 1/2litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu(až začne ventil hodně ucházet)vaříme na slabém plameni 5minut. Potom hrnec ochladíme, ot...
|
|
|
Nejlepší recept na Tvarohové karbanátky s uzeným tofu a šunkou |
|
Tofu a šunku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme tvaroh, rohlík nakrájený na kostičky a navlhčený v mléce, vejce, rozetřený česnek, strouhanku a koření. Vypracujeme hmotu, ze které utvoříme placičky. Ty obalujeme klasicky v trojobalu jako karbanátky a s...
|
|
|
|
Tousty z Brna |
|
Mlýnkem na maso pomeleme střídavě sýr a salámy. Dále vmícháme parmezán a lisovaný česnek. Vše ještě jednou pořádně promícháme. Rohlíky - bulky rozkrojíme napůl,namažeme máslem a doprostřed kápneme trošku kečupu. Natřeme připravenou směsí. Navrch d...
|
|
|
Omeleta chudé hospodyňky |
|
Vajíčka ručně rozšleháme s mlékem, práškem do pečiva, solí a pepřem. Přidáme k nim uzeninu a petrželku nebo pažitku Opečeme špek, housky pak opečeme na stejné pánvi mírně dozlatova. Stáhneme plamen a zalijeme vaječnou směsí. Smažme asi čtyři minuty...
|
|
|
Smaženky z játrové paštiky |
|
Do misky dáme paštiku a dobře ji rozmícháme, pak do ní vmícháme jemně nastrouhané vařené brambory, vejce, dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou cca ze tří najemno nastrouhaných rohlíků. Ze vzniklé směsi tvoříme malé placičky, kte...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|