RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pro začátečníky mléko

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením. mléko Mléko je produkt mléčných žláz samic savců. Mléko je zák

Recepty - Pro začátečníky mléko

Pro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka

Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.

Mléko je produkt mléčných žláz samic savců. Mléko je základním zdrojem výživy hlavně pro mláďata, která z tzv. "mleziva" získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění své imunity. Kravské mléko má nižší obsah cukru (4,5 - 5 % laktózy) a vyšší obsah bílkovin (3,2 - 3,6 %), a obsahuje asi 3,5 % - 6,5 % mléčného tuku, 8,5 % - 9,0 % tukuprosté sušiny a asi 88 % vody. Jeho hlavní protein (80 %) je sýrovina (kasein), zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku. Mléko se zpracovává na mléčné výrobky jako jsou smetana, máslo, jogurt, sýr, syrovátka, laktóza, sušené mléko a mnoho jiných potravinových přísad a průmyslových produktů.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů
Nejlepší recept na Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka Brambory na kousky uvaříme s bobkovým listem, solí, celým pepřem (4ks), novým kořením (4ks) a kabanosem na kostičky. Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a povaříme. Přidáme vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky a dochutíme solí, cukrem a octem. ...
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Knedlíky  houskové - postup při výrobě - tvarování ●V misce si ze 150 ml vlažného mléka, cukru, lžičky mouky a droždí uděláme kvásek a necháme ho přikrytý ubrouskem v teple vzejít. ●Do větší mísy si vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj vlijeme zbylé mléko s rozšlehaným vejcem. Mouku na okrajích os...
Ovocné strouhankové knedlíky - recept od maminky
Ovocné strouhankové knedlíky Strouhanku, žloutky, rozp. máslo a sůl rozmícháme v míse s mlékem. A to tak, aby nám vnikla hustší kaše, proto mléko stále doléváme. Necháme stát asi půl hodiny. Pak kaši zpracujeme s polohrubou moukou, aby vzniklo nelepivé těsto a tvoříme knedlíky - z ...
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Segedín z jednoho hrnce alias Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titan.) kastrolu. Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrob. moučkou a když začne cibulka zlátnout přidáme jej do kastrolu. Smažíme a promícháváme asi 10 mi...
Recept na Krůtí plátky v Tatra mléce
Krůtí plátky v Tatra mléce Krůtí plátky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli v kastrolu na rozehřátém másle orestujeme do světle zlatavé barvy, přidáme plátky masa a po obou stranách opečeme. Maso v...
Recept na Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Odlijeme část odměřené tekutiny (100-150 ml) a ohřejeme ji třeba v mikrovlnce, musí být příjemně teplá, ne horká. Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko. Necháme ho v teple vzejít, zvětšit objem = kvásek, který pak přim...
Nejlepší recept na Knedlík šup sem - ze sáčku
Knedlík šup sem - ze sáčku Na návod se nedíváme. Dáme si do velikého hrnce vařit vodu se solí. Do mísy si vysypeme knedlíkovou směs, přidáme petrželku, nakrájený rohlík a ostatní suché koření a přisady. Lehce promícháme. Nakonec přidáme olej nebo rozpuštěné vychladlé máslo....
Špenátový krém s topinkou
Špenátový krém s topinkou Otrhané lístky špenátu řádně opláchneme, natrháme, podlijeme trošičkou vody a dusíme doměkka. Potom mixérem rozmixujeme na krém, do kterého dáme zásmažku udělanou z hladké mouky a oleje. Rozředíme mlékem na požadovanou konzistenci. Přidáme lisovaný če...
Recept na Rychlé plněné a smažené telecí párky
Rychlé plněné a smažené telecí párky Párky nařízneme, ne však úplně a vytřeme feferónovým krémem, nebo hořčicí,vložíme pak i kousek pórku nebo cibulek, proužky zelené papriky a vsypeme strouhaný sýr. Ze surovin si připravíme těstíčko a párky do něj namáčíme a vkládáme a obalujeme ná...
Nejlepší recept na Palačinky na slano
Palačinky na slano Vejce rozklepneme do misky, zalijeme mlékem a trochou vody, přisypeme mouku. Těsto musí být řidší, asi jako hodně tekutý med. Do této směsi přidáme sůl, pepř a koření dle chuti. Na rozehřátou pánev s olejem nalejeme trochu těsta a smažíme palačinky. N...
Livance pro nás
Livance pro nás Do mixéru nalijeme sklenici mléka. Přidáme 2 vajíčka a půl kila mouky. Rozmixujeme. Kiwi nakrájime na kostky. A teď dáme pánvičku na zapálený sporák, nalijeme těsto a rychle tam přidáme pár kostiček kiwi. Máme lívance, dobrá sladká snídaně....
Nejlepší recept na Tvarohové karbanátky s uzeným tofu a šunkou
Tvarohové karbanátky s uzeným tofu a šunkou Tofu a šunku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme tvaroh, rohlík nakrájený na kostičky a navlhčený v mléce, vejce, rozetřený česnek, strouhanku a koření. Vypracujeme hmotu, ze které utvoříme placičky. Ty obalujeme klasicky v trojobalu jako karbanátky a s...
Pudinkový pohár Křup
Pudinkový pohár Křup Odlejeme si půl litru mléka (0,5l) nalijeme ho do kastrólu a přidáme cukr a vaříme na mírném ohni.Do hrníčku si odlijeme 0,2l mléka a přisypeme pudinkový prášek a rozmícháme. Až se nám začne v hrnci vařit mléko tak přilijeme ten pudinkový obsah do hrnce. ...
Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou
Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek s papírovou utěrkou, necháme okapat. Do výpeku ze slaniny přidáme mouku a uděl...
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Těsto všestranného využití pro začátečníky Toustový chléb natrháme na menší kousky a zalejeme vlažným mlékem a olejem, ale nesmíme ho nalít příliš, aby to neplavalo, jen do mírného zvlhnutí. Pak přisypáváme mouku a zapracováme ji rukou do vláčného těsta. Těsto musí být takové konzistence, aby ...
Kokosová dáma
Kokosová dáma Kondenzované mléko smícháme s kokosem, trochu kokosu si necháme i na obalení. Polovinu obarvíme kakaem. Zakryjeme potravinovou fólií, necháme v ledničce do druhého dne a případně ještě zahustíme kokosem. Ze ztuhlého těsta vyválíme válečky. Bílé obalíme ...
Bramborová kaše (KLASIKA!)
Bramborová kaše (KLASIKA!) Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody se špetkou mletého kmínu a vaříme přibližně 30 minut. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháváme, nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme mléko....
 
Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti

Pro začátečníky

Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist