|
Recepty -
Pro začátečníky listové těstoPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Listové těsto je pracné, proto ho často kupujeme. Listové těsto je lehké, křehké, kynuté těsto obsahující několik vrstev tuku. Na přípravu tohoto těsta je zapotřebí dvou druhů těst, které na konci procesu spojíme dohromady. Recept na listové těsto. Určitě stojí za to si připravit vlastní křehké a loupavé listové těsto doma. Jak vypadá recept na listové těsto, jak si listové těsto udělat sami doma a jak listové těsto využít? Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů | |
Bulharský koláč - recept od maminky |
|
Tvaroh osolíme, opepříme, přidáme papriku, na drobno krájenou bílou část cibulky a dobře zamícháme, ochutnáme a dochutíme dle vlastní chuti! Kulaté těsto vložíme do koláčové formy, namažeme ochuceným tvarohem, poklademe plátky paprikové slaniny, posypem...
|
|
|
Čokoládoví šneci |
|
Listové těsto rozbalíme, potřeme krémem a posypeme nahrubo posekanými očechy. Dlouhé strany rolujeme z obou stran do středu. Plochu kde se ve středu těsto dotýká potřeme vodou a přitiskneme. Nakrájíme asi na 1cm silné plátky a poklademe na plech vyložený pe...
|
|
|
Recept na Závin z listového těsta - plný lásky :-) |
|
Listové těsto rozválíme na troše mouky. Nejlepší tvar je větší obdélník. V misce smícháme 4 lžíce kečupu a 3 lžíce hořčice. Touto směsí potřeme těsto, necháváme si však cca 1cm místa od okrajů. Plát těsta poklademe rovnoměrně šunkou a sýrem. ...
|
|
|
Začátečnický štrúdl s postupem - recept od maminky |
|
Listová těsta rozválíme na 2 větší obdélníky, doprostřed po celé délce nasypeme strouhanku-nebo piškoty, mohou být i drobečky z nějaké buchty. Do mísy si dáme okrájená a vyčištěná jablka, nejprve na 4 díly a z nich pak plátky. Přidáme skořici, skoři...
|
|
|
Nejlepší recept na Šípkový koláč |
|
Těsto vložíme do formy na koláč, tvaroh osladíme, přidáme aroma, vejce, vanilkový cukr, zamícháme a vlijeme na těsto, šípkový džem dáme do sáčku na zdobení(igelitového) a nastříkáme džem na tvaroh pokud možno v nějakém vzoru. Pečeme v předehřáté ...
|
|
|
Nejlepší recept na Sendviče z listového těsta |
|
1. Nakrájíme si asi 3-4 kolečka šunkového salámu, vysočiny, eidamu na kostičky, smícháme s mraženou zeleninou, osmahneme na pánvi, přidáme 4 vejce a usmažíme jako směs, osolíme opepříme 2. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na 12 stejn...
|
|
|
Marmeládové balíčky - recept od maminky |
|
listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na 8x8 čtverečky. Doprostřed dáme lžičku marmelády a kraje přehneme přes sebe. Pořádně zamáčkneme. Pečeme v troubě do zlatova. Hotové posypeme cukrem...
|
|
| |
| Nalezeno: 7 receptů | Zobrazuji: 1-7 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|