|
Recepty -
Pro začátečníky kmínPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného (Carum carvi). Jde o jedno z nejstarších používaných evropských koření. Jeho používání je doloženo už ze starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství (pokmínovaný chléb), v konzervárenství, v likérnictví, ve farmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů. Obsažený karvon pozitivně ovlivňuje trávení. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 47 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 |
Nejlepší recept na Šťavnaté zapečené žampiony |
|
Vnitřek žampionů i s nožkama ostřejší kávovou lžičkou vydlabeme-viz foto., nadrobno pokrájíme a vydlabané žampiony sloupneme. Slaninu a 1 cibuli nadrobno nakrájíme, na 1 polévkové lžíci oleje v kastrůlku orestujeme, přidáme pokrájené vnitřky a nožky ža...
|
|
|
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím - recept od maminky |
|
Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibule na větší kostky či měsíčky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky asi 2x2cm. Do hlubšího pekáčku dáme trochu oleje, přidáme polovinu nakrájené cibule a uzené maso a pozvolna osmažíme dozlatova, občas promícháme. ...
|
|
|
Recept na Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách |
|
Čtvrtky omyjeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme kmínem a poklademe plátky česneku, můžeme mírně posypat mletou paprikou pro barvu. Na brambory vložíme nasolené kuře, plátek másla na každou čtvrtku a dáme...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuřo-kachna se zelím z jednoho pekáče |
|
V pekáči si rozpustíme nakrájený špek, nebo jiný tuk a na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přihodíme mouku a necháme jí smažit do světle hněda, pak zalijeme vodou a promícháme-máme konzistenci jako bešamel. Zelí si trochu překrájíme, dáme do síta a ...
|
|
|
Zapečená krkovička |
|
Řízky naklepeme, osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem po obou stranách a obalíme v mouce smíchané s grilovaným kořením. Půlku cibule nakrájíme na měsíčky. Na plech dáme pečící papír, posypeme cibulí a vyložíme masem. Každý plátek pokapeme kečupem...
|
|
|
Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené |
|
Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, které vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme v surovinách uvedenou očištěnou zeleninu, bobkový list, kuličky pepře a libeček, mírně osolíme a pod pokličkou od doby varu vaříme cca 45minut.Po uvařen...
|
|
|
Žebrácká salámová čína |
|
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a smažíme na pánvi na sádle. Mezitím si oloupeme kabanos a pokrájíme jej na půlkolečka nebo kolečka. Houby zpracujeme rovněž podle fantazie, já je obvykle krájím napůl a pak na plátky. Pokrájený salám i houby přidáme...
|
|
|
Marinované krůtí řízečky - recept od maminky |
|
Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne. Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce a řízky osmažíme do zlatova (zbytek marinády si necháme). Vyndáme je do pek...
|
|
|
Nejlepší recept na Vepřové výpečky II. |
|
Maso nakrájíme na větší kostky (4x4x4cm), prohněteme se solí a odložíme. V kastrolu na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky a kmínem. Vložíme prosolené maso a orestujeme po všech stranách až maso zbledne (hrůzou). Po té jej podlije...
|
|
|
Vepřový ořez na rozmarýnu |
|
Do hrnce dáme tuk s pokrájeným špekem nadrobno, na něm zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, které jsme před tím upravili na stejné kousky, osmahneme a zalijeme vývarem, nebo jen vodou tak, aby bylo maso pod vodou. Přidáme rozmarýn, kmín, česnek nařezaný ...
|
|
|
Bramboračka Pětipeské babičky |
|
Postup.Omytou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s kořením a kůží přelijeme 2 1/2l vody.Vše přivedeme k varu.Vaříme dokud není zelenina měkká.Polévka díky uzené kůži,libečku a houbám získá krásnou chuť i vůni.Já polévku dál nezahušťuji,ale babič...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuřecí šťavnatý pekáček |
|
Zapneme si troubu na rozehřátí. Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky,č. bok na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenké půlněsíčky. Do pekáčku na trochu...
|
|
|
Recept na Knedlo, zelo, kuře |
|
Cuketu omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pokud máte ošklivou slupku jako já, tak můžete klidně oloupat. echáme.U starší cukety vydlabeme jádřínce. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme cuketu. Necháme pomalu zarestovat, ale nutno hlídat, aby se nesp...
|
|
|
Nejlepší recept na Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu |
|
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem utřeným se solí, bohatě obalíme v drceném kmínu a opepříme. Do pekáče si dáme rozpustit lž...
|
|
|
Uzené maso na cibulce s klobáskou |
|
Jako první si opláchneme brambory a dáme je vařit i se slupkou v osolené vodě. Uzené maso opláchneme, z obou stran osolíme, opepříme a s lehce nařezanýma klobáskama vložíme na pánev s rozpáleným olejem a orestovanou najemno nasekanou jarní cibulkou. Maso or...
|
|
|
Recept na Plněné bramborové knedlíky se zelím |
|
Uzené maso uvaříme, obereme od kosti (když máme krkovici z obchodu, tu nastrouháme nahrubo na struhadle). Nakrájíme na menší kousky. Vývar můžeme použít na polévku. V míse podle návodu uděláme bramborové těsto (většinou asi 400 ml vody, jedno vejce a prá...
|
|
|
Výpečkové bramborové knedlíky s vajíčkem - recept od maminky |
|
Jídlo můžeme připravit přímo v pekáčku se zbytkem výpeku, pokud zbyly i kousky masa, nakrájíme je spolu s knedlíky. Podle toho, jak je výpek mastný, můžeme případně přidat kousek másla nebo trošku sádla. Knedlíky opékáme a prohříváme a nakonec spojím...
|
|
|
Cuketová rychlovka |
|
V kastrolu nebo hlubší pánvi na tuku osmažíme slaninu a pak k ní přidáme drobně pokrájenou cibuli. Společně orestujeme a na tento základ přidáme na hrubé nudličky nastrouhanou cuketu, i se slupkou, pokud je mladá. Starší cuketu je třeba okrájet a vyjmout z ...
|
|
|
Pečené maso |
|
Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kosticky, jsou lepší větší kousky - měsí...
|
|
|
Kuřecí stehna nejen na víkend - recept od maminky |
|
Troubu (já mám plynovou) si zapneme na nejvyšší stupeň. Pórek omyjeme, zbavíme nažloutlých nebo povadlých listů - pokud jsou a nakrájíme na kolečka. Přes noc namočené hříbky vymačkáme z vody a na dně pekáčku společně s nakrájeným pórkem, trochou sol...
|
|
|
1 | 2 | Nalezeno: 47 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|