|
Recepty -
Pro začátečníky hrubá moukaPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Hrubá mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hrubá mouka má zrnitost největší. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hrubá mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů | |
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování |
|
●V misce si ze 150 ml vlažného mléka, cukru, lžičky mouky a droždí uděláme kvásek a necháme ho přikrytý ubrouskem v teple vzejít. ●Do větší mísy si vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj vlijeme zbylé mléko s rozšlehaným vejcem. Mouku na okrajích os...
|
|
|
Ovocné strouhankové knedlíky - recept od maminky |
|
Strouhanku, žloutky, rozp. máslo a sůl rozmícháme v míse s mlékem. A to tak, aby nám vnikla hustší kaše, proto mléko stále doléváme. Necháme stát asi půl hodiny. Pak kaši zpracujeme s polohrubou moukou, aby vzniklo nelepivé těsto a tvoříme knedlíky - z ...
|
|
|
Banánový moučník s chutí karamelek a kávy - recept od maminky |
|
Z uvedených ingrediencí na korpus vyšleháme těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na cca 5-7 minut. Ještě teplou roládku stočíme i s pečícím papírem a necháme vychladnout. ( nebo m...
|
|
|
Nejlepší recept na Bublanina za pár minut |
|
Vejce, cukr, vanilkový cukr, jogurt a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a vše zamícháme. Nalijeme na plech vysypaný moukou nebo na plech s pečícím papírem. Jahody malinko posypeme moukou a poházíme cik- cak ...
|
|
|
Hnědá jednoduchá a dobrá fazolovka |
|
Fazole si uvaříme téměř do měkka, nebo je může přes noc nechat namočené a druhý den uvařit v té vodě, co se máčely. V jiném hrnci si na oleji osmažíme do hněda pokrájenou cibuli najemno, přidáme hrst špaldové krupice(nebo hrubé mouky), uděláme jíšk...
|
|
|
Krčková polévka se strouháním - recept od maminky |
|
Krky si dáme vařit-válet ve vodě s nakrájenou cibulí a česnekem, až krky hodně změknou, přidáme zeleninu, slepičí masox a pepř, masox necháme ho rozpustit, pak polévku osolíme tak, jak máme rádi a necháme ještě na mírném teple vařit a uděláme si strouh...
|
|
|
Recept na Sezónní koláč |
|
Tuk nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Pak ho vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílkú vyšleháme tuhý sníh a spojíme ho se žloutkovou pěnou. Nakonec vmícháme mouku. Formu vymažeme a vysypeme moukou a naplníme těstem. V...
|
|
|
Těsto všestranného využití pro začátečníky |
|
Toustový chléb natrháme na menší kousky a zalejeme vlažným mlékem a olejem, ale nesmíme ho nalít příliš, aby to neplavalo, jen do mírného zvlhnutí. Pak přisypáváme mouku a zapracováme ji rukou do vláčného těsta. Těsto musí být takové konzistence, aby ...
|
|
|
| Nalezeno: 8 receptů | Zobrazuji: 1-8 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|