|
Recepty -
Pro začátečníky hovězí masoPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku (jako např. hovězí pečeně), nakrájené na plátky (např. steak nebo biftek), na drobné kousky (např. guláš) nebo mleté (karbanátek). Hovězí maso je charakteristicky cihlově červené, obsah svalového barviva a výsledná barva masa však dále závisí na věku poraženého zvířete – u mladých kusů je bledě červená, u starších kusů a zvláště býků tmavě červená. Typická chuť a pach masa je ovlivněna přítomností těkavých mastných kyselin. Je zvláště výrazná u starších zvířat. S chuťovými vlastnostmi masa blízce souvisí šťavnatost a křehkost masa. Kýta se dělí na vrchní šál, spodní šál s karabáčkem, předkýtí a květovou špičku; Svíčková je podélný sval uložený pod bederními obratli. Má nejjemnější a nejkřehčí maso; Roštěnec se dělí na vysoký a nízký; Hrudí obsahuje protučnělé maso; Žebro se dělí na vysoké, nízké a pupeční; Podplečí a krk má maso dlouhá vlákna, je málo porostlé tukem; Kližka, svaly jsou více prorostlé; Z hovězího masa se připravuje mnoho nejrůznějších pokrmů. Zvláště oblíbené je v americké, britské, francouzské a české kuchyni, naproti tomu v kuchyni Středomoří a Asie se uplatňuje poměrně málo. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů a různých směsí, jako je např. chilli con carne. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů | |
Maminčin znojemský guláš |
|
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a rozškvaříme. Přidáme maso, které zasypeme asi 2-3 lžícemi hladké mouky, trochu opečeme a poté podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky a dovaříme. Jako příloha se n...
|
|
|
Recept na Snadná koprovka |
|
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku a zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar zcedíme. V hrnci si rozpustíme kus másla a do něj vmícháme 2-3 lžíce mouky a uvaříme tak jíšku. Jíšku zalijeme v...
|
|
|
Špagety Pálava - recept od maminky |
|
Do většího množství osolené vody vložíme- při varu- suché špagety, vaříme dle návodu na sáčku tzv.all dente(na skus), občas promíchneme, aby se neslepily. Můžeme přidat kapku oleje. Na omáčku si nakrájíme nadrobno cibuli, na oleji ji osmahneme do zlatova...
|
|
| |
| Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|