|
Recepty -
Pro začátečníky čokoládaPro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka
| Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.
Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů | |
Nejlepší recept na Jednoduchý hrnečkový kokosový moučník |
|
V míse smícháme všechny ingredience, do hladka, až se začnou dělat bublinky, vylijeme do vymazaného, nebo s pečícím papírem vystlaného plechu, nebo koláčové či bábovkové formy, dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 20-25 minut-vyzkoušíme špejlí, tu...
|
|
|
Recept na Banánové pokušení |
|
Banány nakrájíme na kolečka a vždy dáme jeden piškot na to ten banán a zase jeden piškot. Nápíchneme na párátko a namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Trošku posypeme bar.kuličkama. Dáme to na nějaký tác a necháme to změknout a ztuhnout do 2.dne někde v...
|
|
|
Čokoládoví šneci |
|
Listové těsto rozbalíme, potřeme krémem a posypeme nahrubo posekanými očechy. Dlouhé strany rolujeme z obou stran do středu. Plochu kde se ve středu těsto dotýká potřeme vodou a přitiskneme. Nakrájíme asi na 1cm silné plátky a poklademe na plech vyložený pe...
|
|
|
Moučník s čokoládou, brusinkami a oříšky - recept od maminky |
|
Vejce ušleháme se třtinovým cukrem, přidáme olej a dál šleháme. Nakonec po částech přisypeme mouku, promíchanou se sodou a perníkovým kořením. Nakonec vlijeme do těsta kefír a vše zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a poklademe naláma...
|
|
|
Pohárek - když nás honí mlsná |
|
Nejdřív si uvaříme pudink z mléka a cukru, vylijeme ho do vypláchlých pohárů studenou vodou, necháme ho vychladnout. Pak si ušleháme smetanu se Smetafixem a cukrem(já jí necukruji)a dáme na chvíli do lednice, omyté a odšťopkované ovoce si dáme do misky a vš...
|
|
|
Nejlepší recept na Rychlé snídaňové rohlíčky |
|
Obě dvě hotová těsta rozmotáme a necháme cca 10 min odpočívat. Křehké těsto sundáme z pečícího papíru a položíme na rozmotané lístkové těsto ( protože křehké těsto je kulaté, tvar přizpůsobíme). Nakrájíme na 6 čtverců a ty následně na 12 trojú...
|
|
|
Recept na Perníkové řezy " Když zavoní káva " |
|
V míse promícháme hladkou mouku s práškem do perníku, přisypeme třtinový cukr, kakao, kávu, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mletou skořici, tlučený hřebíček a mleté oříšky. Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm med, máslo, přidáme rum a vše ...
|
|
|
Recept na Jahodový koláček |
|
1)Všechny suroviny na těsto smícháme a htové nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 20min na 180°C. 2)Ušleháme krém a natřeme ho na vychlazený piškot. 3)Ozdobíme jahodami a posypeme čokoládou....
|
|
|
Tvarohový sen - jednoduchý - recept od maminky |
|
Tvaroh vidličkou smícháme s cukrem- nemusí se uplně spojit je dobré když tam kousky jsou. Čokoládu nastrouháme najemno na struhadle- na malinké pilinky a těma posypeme tvaroh. Můžeme jíst....
|
|
|
Tvarohové letní osvěženíčko |
|
Smícháme tvaroh s cukrem podle chuti,jahody, nastrouhat čokoládu :D A je to. A ještě si můžem dochutit zmrzkou...
|
|
|
Recept na Pruhovaný piškotový moučníček |
|
Do dortové formy naskládáme piškoty a zalijeme je jedním z pudinků. Na něj opět naskládáme piškoty a zalijeme polovinou náplně ze zakysaných smetan a cukru. Opět poklademe piškoty, zalijeme druhým pudinkem a zase piškoty a zakysaná smetana a konečně naposledy...
|
|
|
Střízlivý pohár - recept od maminky |
|
Jahody si v misce posypeme vanilkovým cukrem a rozmixujeme, pak vlijeme šampus a projedeme ještě mixerem, aby jsme pěkně promíchali, osladíme cukrem tolik, jak sladké máme rádi. Ušleháme si šlehačku do tuha a do dvou pohárů rozdělíme mixované jahody, na ně š...
|
|
|
| Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|