|
Recepty -
Pro děti olivový olejPro děti - návody k vaření - online kuchařka
| Recepty na jídla a pokrmy pro děti. Oblíbené jsou dětské piškoty. Piškotové těsto se obvykle zadělává z vaječných žloutků s cukrem, do kterých se vmíchává mouka; kypří se sněhem z vaječných bílků. Může být různě doplňováno, například kakaem, sekanými ořechy apod. Peče se lité, často ve formě, není to těsto kynuté. Používá se k výrobě pečených dortů, v nichž se obvykle spojuje a zdobí několik vrstev piškotu krémem. Dětské piškoty jsou vyráběny z pšeničné mouky a slazené vaječné melanže, které dohromady tvoří směs zvané piškotové těsto. Používají se hlavně jako výživa pro malé děti od tří let. Nejčastěji mají kruhovitý tvar o průměru okolo 3,5 centimetru s jednou stranou, která je plochá, a druhou vyklenutou. O větší oblibu u dětí se snaží piškoty v jiných tvarech (tváře zvířat). Vyrábějí se ve dvou základních chutích, kromě tradičních bílých piškotů existují i tmavé kakaové. Dětské piškoty se často používají jako náhrada cukrářských piškotů, protože jsou snadněji dostupné. Kvůli svému tvaru jsou vhodnější než cukrářské piškoty pro výrobu vánočního cukroví známého pod názvem vosí hnízda. Někde se často jako náhrada cukroví slepují dva piškoty rovnou stranou k sobě pomocí marmelády a nebo krému. Velké oblibě se však těší i jejich obyčejná konzumace samotně (bez jakéhokoliv doplňku) rovnou z balení. Piškoty jsou energeticky poměrně bohaté (okolo 1 670 kJ/100 g) a tak se nedají považovat za dietní doplněk stravy.
Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním či jinými mechanickými postupy. Je používán především při výrobě pokrmů, v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Olivové oleje se obecně dělí na panenské, rafinované a směsi obou skupin. Panenské oleje – jsou lisované přímo z celých plodů za studena (do 50 °C). Rafinované oleje – je lisován za vysokých teplot a tlaků. Produkt bývá následně chemicky upraven. Olivový olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje, jiného než lampantového, s volnou kyselostí méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olej z pokrutin – Olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje z pokrutin a panenského olivového oleje, jiného než lampantovaného, s obsahem volných kyselin méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olivový olej pomáhá snižovat riziko vzniku závažných kardiovaskulárních chorob, tedy onemocnění srdce. Obsahuje antioxidanty a vitamíny (např. skupiny A, D, E a K). Pomáhá snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporuje trávení, absorpci vápníku a zpomaluje stárnutí. Prospívá pleti i vlasům. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů | |
Večeře nebo snídaně pro děti - recept od maminky |
|
Vajíčka si rozkvedláme v hrníčku, vymastíme si pánvičku olejem a na rozehřátou pánev nalijem vejce tak, aby vznikla vaječná placka, kterou po usmažení vložíme na ubrousek, abychom z ní odsáli přebytečný tuk. Potom placku stočíme a okolo ozdobíme zelenino...
|
|
|
|
| |
| Nalezeno: 3 receptů | Zobrazuji: 1-3 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|