|
Recepty -
Pro děti másloPro děti - návody k vaření - online kuchařka
| Recepty na jídla a pokrmy pro děti. Oblíbené jsou dětské piškoty. Piškotové těsto se obvykle zadělává z vaječných žloutků s cukrem, do kterých se vmíchává mouka; kypří se sněhem z vaječných bílků. Může být různě doplňováno, například kakaem, sekanými ořechy apod. Peče se lité, často ve formě, není to těsto kynuté. Používá se k výrobě pečených dortů, v nichž se obvykle spojuje a zdobí několik vrstev piškotu krémem. Dětské piškoty jsou vyráběny z pšeničné mouky a slazené vaječné melanže, které dohromady tvoří směs zvané piškotové těsto. Používají se hlavně jako výživa pro malé děti od tří let. Nejčastěji mají kruhovitý tvar o průměru okolo 3,5 centimetru s jednou stranou, která je plochá, a druhou vyklenutou. O větší oblibu u dětí se snaží piškoty v jiných tvarech (tváře zvířat). Vyrábějí se ve dvou základních chutích, kromě tradičních bílých piškotů existují i tmavé kakaové. Dětské piškoty se často používají jako náhrada cukrářských piškotů, protože jsou snadněji dostupné. Kvůli svému tvaru jsou vhodnější než cukrářské piškoty pro výrobu vánočního cukroví známého pod názvem vosí hnízda. Někde se často jako náhrada cukroví slepují dva piškoty rovnou stranou k sobě pomocí marmelády a nebo krému. Velké oblibě se však těší i jejich obyčejná konzumace samotně (bez jakéhokoliv doplňku) rovnou z balení. Piškoty jsou energeticky poměrně bohaté (okolo 1 670 kJ/100 g) a tak se nedají považovat za dietní doplněk stravy.
Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza). Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů | |
|
Monte |
|
Do hrnce nalijeme 400 ml mléka, osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření ( já dávám mléčnou klasickou, jelikož hořkou nemáme moc rádi) a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme zbytek mléka s rozmíchaným čokoládov...
|
|
|
Masové kuličky s bramborovou kaší "pro nejmenší" |
|
Maso, bylinky a žloutek smícháme, jemně osolíme a tvoříme malé kuličky. Poté je uvaříme ve vodě. Uvařené maso pokrájíme na malé kousky a vmícháme do bramborové kaše nebo vše rozmixujeme. Starším dětem opečeme na oleji....
|
|
|
|
|
Nejlepší recept na Rýžová kaše s ovocem |
|
Podle toho kolik nám zbylo rýže přidáme mléko a trochu povaříme dokud se lehce nevsaje mléko a odstavíme. Poté přidáme trochu másla ovoce, pocukrujeme a přidáme trochu skořice....
|
|
|
Recept na Vločková polévka "pro nejmenší" |
|
Mrkev nastrouháme. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme mrkev a chvíli mícháme. Poté přidáme vločky, ostatní zeleninu nakrájenou na drobno, bylinky a zalijeme vodou. Až je vše měkké přidáme uvařený žloutek a rozmixujeme. Pokud je polévka řídká tak zah...
|
|
|
|
Nejlepší recept na Ježčí ninja |
|
Kiwi oloupeme, podélně rozkrojíme na půl, půlky loupaných mandlí zapíchneme po celém povrchu, v hrnečku, který ohříváme v hrnci s trochou vody, rozehřejeme čokoládu na vaření společně s máslem. Máslo přidáváme postupně, až je čokoláda tekutá. Kiwi s...
|
|
|
"Slunečnice" k snídani - recept od maminky |
|
Nejlépe večer předem si připravíme pomazánku – smícháme pomazánkové máslo, nastrouhaný sýr, trošku zředíme mlékem, aby ale zůstala trochu hustší. Dochutíme česnekem, osolíme, okořeníme – každý podle své chuti (kdo má rád, může přidat pažitku,...
|
|
|
Dušená mrkev s masem a bramborem "pro nejmenší" |
|
Mrkev a kousek jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Do kastrůlku dáme kousek másla a na něj poklademe mrkev. Orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme jablko a vaříme do měkka. Brambory nakrájíme na drobné kostičky, přidáme pažitku a uvaříme do měkka . Roz...
|
|
|
Nejlepší recept na Čokoládové těstoviny se zakysanou smetanou |
|
Těstoviny uvaříme dle množství strávníků podle návodu na obalu. Nastrouháme tvaroh, který lehce promícháme se lžičkou moučkového cukru. Na talíř servírujeme těstoviny, které posypeme oslazeným strouhaným tvarohem a pokapeme lžící rozpuštěného másla....
|
|
|
| Nalezeno: 12 receptů | Zobrazuji: 1-12 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|